Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaresse Elles Hetebrij begint nieuw restaurant, récht tegenover café de Hete Brij. © Frans Paalman

Elles Hetebrij zet nieuwe stap met restaurant ‘Meneer Jan’ in Zwolle, recht tegenover haar café

Ze draait al 20 jaar haar goedlopende café De Hete Brij in Zwolle waarmee ze vorig jaar op de vijfde plek belandde van de Café Top 100. Maar het runnen van een restaurant, bleef lonken. Nu zet Elles Hetebrij alsnog die stap en begint recht tegenover haar café 'Meneer Jan’, genoemd naar haar overleden vader, die veel voor Elles deed in De Hete Brij. ,,Zo blijft ie er toch een beetje bij.”

Hetebrij groeide op in Wijhe en kwam daar al jong in restaurants als dat van Arie Nijland en in Zaal Bolster. ,,Daar zat ik altijd te kijken, wat gebeurt er allemaal, hoe werken ze hier", vertelt ze. ,,Totdat ik er zelf aan het werk mocht.” En toen had het horecavirus haar al snel in de greep. Ze bouwde haar café in Zwolle aan de Nieuwe markt eigenhandig op en vierde vorig jaar het 20-jarig bestaan én de vijfde plek in de Café Top 100. ,,De formule van de Hete Brij, een echt bruin café, is zo opgezet dat je er eigenlijk maar moeilijk wat met eten kunt doen. We hadden wel wat stamppotbuffetten, een gehaktbalwedstrijd, op zondag vaak een kop soep, maar meer lukt hier niet. Terwijl je naast drinken ook moet eten. Dan ben je helemaal gastvrij.”

  1. ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks
    PREMIUM

    ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks

    Maandenlang zou een 26-jarige Zwolse als prostituee zijn aangeboden in een kelderbox in de binnenstad. Wie het nummer bij de seksadvertentie belde, kreeg haar vriend Sebu M. (37) aan de lijn. Dat ze ‘van hem’ was maakte M. duidelijk door zijn naam in haar buik te kerven. Zelf ontkent de man in alle toonaarden. Ja, hij sloeg haar eens uit woede. Justitie zit enorm met de zaak in de maag, bleek gisteren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle