Elske Huising in India. De Zwolse woont er anderhalf jaar en is als buitenlander een bezienswaardigheid. Nu corona echter ook daar de kop opsteekt wordt ze wantrouwend aangekeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Elske Huising in India. De Zwolse woont er anderhalf jaar en is als buitenlander een bezienswaardigheid. Nu corona echter ook daar de kop opsteekt wordt ze wantrouwend aangekeken. © Elske Huising

Elske uit Zwolle op platteland India: van beroemd naar besmettelijk

Elske Huising (30) pakte een aantal jaren geleden de fiets om de wereld te verkennen. Nu woont de Zwolse, die opgroeide in Apeldoorn, al anderhalf jaar in India. In het dorpje Karimbil in het zuiden is ze een bezienswaardigheid, omdat er doorgaans nooit buitenlanders komen. Elk blank gezicht wordt nu echter gezien als het kwaad achter corona. Elske schrijft voor de Stentor op hoe ze van bezienswaardigheid opeens is veranderd in een ‘besmet’ persoon.

‘Het is 09.00 uur ’s ochtends als ik op mijn fiets langs groene theeplantages raas op weg naar mijn dorpje in het zuiden van India. Ik zet een tandje bij om de heuvel op te komen en zie een groepje kinderen in schooluniform naderen. Ik trek vrolijk aan mijn fietsbel en verwacht zoals altijd een heleboel gejoel, maar dit keer blijft het opvallend stil. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle