Gjalt en Cita Gaikema uit Dedemsvaart hebben vorig jaar voor hun ramen in de woonkamer thermofolie aangebracht waarmee ze het raam beter isoleren. Daar zijn ze zo tevreden over, dat nu ook de ramen in de keuken aan de beurt zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Gjalt en Cita Gaikema uit Dedemsvaart hebben vorig jaar voor hun ramen in de woonkamer thermofolie aangebracht waarmee ze het raam beter isoleren. Daar zijn ze zo tevreden over, dat nu ook de ramen in de keuken aan de beurt zijn. © Alex Mulder

Energieprijzen schieten door het dak: met deze tips gaat je gasverbruik fors omlaag (en het kost niets)

De gasprijzen schieten door het dak en de energierekening dreigt voor veel mensen onbetaalbaar te worden. Zaak dus ons gasverbruik flink omlaag te brengen. Maar hoe doe je dat zonder forse investeringen? We vroegen het aan onze lezers en zij kwamen met talrijke slimme én betaalbare adviezen. Doe er vooral je voordeel mee.

13 reacties

 • B Zieleman

  2 weken geleden
  Bijna 50% is belasting. Laten we daar eerst maar eens wat aan doen! Brandstof net zo, de helft is belasting. Als ons kabinet niet zoveel geld verstrooid had, kon dit mooi gecompenseerd worden. Nee, we maken alles zó duur dat steeds meer mensen de armoede in worden geschopt. Zelf zitten de heertjes en vrouwtjes er warmpjes bij, die hebben niets te vrezen met hun rijkdom. Pas die torenhoge belastingen maar eens aan, mijnheer Rutte!
 • Emma Nieboer

  2 weken geleden
  Megawatt is natuurlijk gigajoule. Foutje.
 • Emma Nieboer

  2 weken geleden
  Waarom wordt de levering van warmte nooit in publicaties opgenomen. Wij kunnen niet naar een andere provider en de prijs van een megawatt is gekoppeld aan de gasprijs. Maar hierover wordt nauwelijks geschreven.
 • R. Veldhuis

  2 weken geleden
  Best bijzonder dat de makkelijkste tip vergeten wordt. Kleed je inde winter thuis ook wat warmer.
 • Wil Rozenbeek

  2 weken geleden
  Gewoon in de caravan gaan wonen stoken op LPG dan zit je echt niet in de kou. Volle gasfles 14 euro