Volledig scherm
PREMIUM
Gisteravond, de straatlantaarns aan op de Wipstrikkerallee doen het deels niet en iets verderop wel. © Frans Paalman

Enexis is benieuwd: Waar blijft de straatverlichting in Overijssel vanavond uit?

Doet ‘ie het of doet ‘ie het niet? Voor netbeheerder Enexis is het niet helder te krijgen waar de straatverlichting in Overijssel het wel doet en waar de lantaarnpalen uit blijven. ,,Het is een technisch verhaal’’, zegt woordvoerder Bob Winckel. ,,Het heeft onder andere te maken met het overige energieverbruik wat er op de transformator zit.’’

Het probleem met de straatverlichting in een deel van Overijssel is zaterdagavond ontstaan. Een centrale zender in een transformatorstation in Zwolle die ervoor zorgt dat lantaarnpalen op tijd aan en weer uit gaan heeft het begeven. Daardoor branden duizenden lantaarnpalen in onder meer Kampen, Zwolle, Meppel en Deventer ’s avonds niet of staan ze juist de hele dag aan. 

  1. Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’
    PREMIUM

    Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

    ,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle