Gisteravond, de straatlantaarns aan op de Wipstrikkerallee doen het deels niet en iets verderop wel.
Volledig scherm
PREMIUM
Gisteravond, de straatlantaarns aan op de Wipstrikkerallee doen het deels niet en iets verderop wel. © Frans Paalman

Enexis is benieuwd: Waar blijft de straatverlichting in Overijssel vanavond uit?

Doet ‘ie het of doet ‘ie het niet? Voor netbeheerder Enexis is het niet helder te krijgen waar de straatverlichting in Overijssel het wel doet en waar de lantaarnpalen uit blijven. ,,Het is een technisch verhaal’’, zegt woordvoerder Bob Winckel. ,,Het heeft onder andere te maken met het overige energieverbruik wat er op de transformator zit.’’

Het probleem met de straatverlichting in een deel van Overijssel is zaterdagavond ontstaan. Een centrale zender in een transformatorstation in Zwolle die ervoor zorgt dat lantaarnpalen op tijd aan en weer uit gaan heeft het begeven. Daardoor branden duizenden lantaarnpalen in onder meer Kampen, Zwolle, Meppel en Deventer ’s avonds niet of staan ze juist de hele dag aan. 

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle