Volledig scherm
PREMIUM
De beroemde olifanten van Tom Claassen langs de A6 bij Almere. Ook bij de A28 in Zwolle komt een vergelijkbaar kunstobject dat een blikvanger is voor stad en streek. © archieffoto Koen Suyk

Enorm kunstwerk langs A28 in Zwolle: drie kunstenaars in de race

Langs de A28 bij Zwolle komt een bijzonder kunstwerk waar je straks Zwolle en de regio Vechtdal aan gaat herkennen. Een zogeheten landmark, ter waarde van zo'n 390.000 euro. Er zijn drie kunstenaars in de race om het te mogen maken, meldt projectleider Jacqueline Reinders van provincie Overijssel.

En nee, het worden geen enorme olifanten, zoals langs de A6/A27 bij Almere. Maar je mag best aan iets vergelijkbaars denken, vindt Reinders. Iets dat ontegenzeggelijk de aandacht trekt. Dat bewoners van de regio het gevoel geeft: áh, weer thuis. Dat toeristen laat weten:  híer moet ik de afslag nemen voor de camping in Ommen. En dat vanuit het noorden een blikvanger vormt voor Zwolle, met name voor bedrijventerrein Hessenpoort. ,,Kom je nu vanuit het zuiden dan heb je de IJsseltoren. Die kent iedereen. Maar in het noorden mist Zwolle zo'n markeringspunt. Je rijdt er ongemerkt binnen,’’ licht Reinders toe.

In samenwerking met indebuurt Zwolle