Volledig scherm
PREMIUM
Pastor Jaap van de Poll draait zijn hand niet om voor een verbouwing. Hij was ooit projectmanager in de bouw. © Foto Frans Paalman Zwolle

Enorme kerkzaal VEZ ook te huur als theater

De snel groeiende Vrije Evangelisatie Zwolle wil met de aankoop van de WRZV-sporthallen een grote kerkzaal bouwen die wellicht ook beschikbaar komt als theaterzaal. Let wel: met plek voor 2500 bezoekers.

De handtekening is bijna gezet. Rond de jaarwisseling mag de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) zich toekomstig eigenaar noemen van de WRZV-sporthallen aan de Buitengasthuisstraat, weet pastor Jaap van de Poll. Een belangrijke stap voor de kerk omdat hierdoor ruimte komt voor de bouw van een enorme kerkzaal voor 2500 bezoekers. In combinatie met het huidige VEZ-centrum aan de Rieteweg 12 ontstaat straks een serieuze campus, verwacht Van de Poll.

  1. De kop is er af voor restauratie Drostenhuis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk
    video

    De kop is er af voor restaura­tie Drosten­huis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk

    ,,Normaal loop je er misschien langs zonder dat je weet dat het er zit. Je hebt kans dat mensen zometeen wel degelijk iets missen. Het is ineens zo'n kale gevel.’’ Projectleider Thom Lijster van Hanzebouw is donderdag begonnen met het weghalen van de attiek van het Drostenhuis en daarmee ook met de restauratie van het pand. De prominente sierlijst bovenaan de gevel aan de Melkmarkt is aangetast door zwam en wordt gerestaureerd. In het monumentale pand waar voorheen Stedelijk Museum Zwolle huisde is een reeks aan achterstallig onderhoud aangetroffen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle