Politie bij de McDonald's in Zwolle de dag na het fatale schietincident.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie bij de McDonald's in Zwolle de dag na het fatale schietincident. © ANP

Er knapte iets bij McDonald’s-schutter toen hij ‘koffie voor zijn afpersers moest halen’

Een dubbele liquidatie of een wanhoopsdaad? De 32-jarige Veysel Ü. staat donderdag voor het eerst voor de rechter op verdenking van de dubbele moord op Ali en Hüseyin Torunlar in de McDonald’s in Zwolle. Er zijn camerabeelden, Veysel heeft bekend: een eenvoudige zaak dus? Niets is minder waar.

4 reacties

 • A van Klaveren

  1 maand geleden
  Iemand die met een wapen op zak naar een dergelijke ontmoeting gaat is nooit onschuldig. Ik vind overigens dat in zaken als deze altijd de leverancier van het wapen eveneens zwaar bestraft moet worden. Alleen zo krijg je het wapenbezit onder controle en voorkom je dergelijke moordpartijen.
 • Marjan Bos

  1 maand geleden
  ?? Koffie halen voor zijn afpersers??... ohhh ..dat is nieuw...maar ook dan is het ongeoorloofd met een wapen op zak te lopen..laat staan op mensen schieten....
 • Elly Verrips

  1 maand geleden
  Blijft de vraag: Wat deed hij daar met een wapen op zak.
 • H Schubert

  1 maand geleden
  Dat klinkt al heel anders dan 'Ik handelde in paniek '. Maar hij had toch een vuurwapen op zak. Dusss.... Ik word nu ook wel nieuwsgierig over het waarom en die 'zo geliefde horeca broers'?
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’