Volledig scherm
PREMIUM
Journalist Eric Hoogeweg schrijft de dichtbundel Moderne gedichten voor mannen (en stiekem ook voor vrouwen). © Alex Mulder

Eric uit Kampen maakt mannenpoëzie. Op bierviltjes. ‘Zoveel mogelijk zeggen met zo min mogelijk woorden’

De gedichten van Kampenaar Eric Hoogeweg verschijnen niet alleen in een dichtbundel, maar ook op bierviltjes. Mannenpoëzie, zonder rozen en fluweel.

Grote vent, stoere baard en zanger van psychedelische postrockband Orange Glow. Wie Eric Hooge-weg (42) ziet, denkt misschien niet direct aan gedichten. Schijn bedriegt, want hij presenteert binnenkort zijn eerste dichtbundel: Moderne gedichten voor mannen. Kom alleen niet aan met klassieke poëzie over rozenrode rozen.

  1. Supporters PEC Zwolle na verplaatsen Ajax-uit: ‘aan Jan met de pet wordt niet meer gedacht’
    Video

    Supporters PEC Zwolle na verplaat­sen Ajax-uit: ‘aan Jan met de pet wordt niet meer gedacht’

    Freddy Eikelboom is als voorzitter van de supportersclub van PEC Zwolle witheet van woede over het besluit van voetbalbond KNVB om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen van zaterdag 2 maart naar woensdagavond 13 maart. En dan ook nog eens op het ondoenlijke tijdstip van 18.30 uur. ,,Los wat dit sportief voor PEC Zwolle betekent, is dit een ramp voor supporters. Aan Jan met de pet wordt in voetballand weer eens niet gedacht.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle