Volledig scherm
Erica Schaper © Eigen foto

Erica Schaper voorzitter College van Bestuur NHL Stenden Hogeschool

Erica Schaper is door de raden van toezicht van NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de nieuwe fusiehogeschool NHL Stenden Hogeschool.

Erica Schaper begint op 1 oktober 2017 en leidt vanaf deze datum het transitieproces naar de nieuwe hogeschool. Schaper werkt sinds 1 januari 2014 als algemeen directeur FNV. Haar activiteiten waren gericht op het leiding geven aan het fusietraject van vijf organisaties en de opbouw van de nieuwe FNV-werkorganisatie. Daarnaast heeft ze ruime ervaring met fusie- en veranderingstrajecten in het onderwijs, waaronder als algemeen directeur van Hogeschool Van Hall Larenstein en als interimmanager voor onder andere de Hanzehogeschool Groningen en Hogeschool Inholland. Ook was zij toezichthouder in het hoger onderwijs en auditor voor de NVAO en het excellentieprogramma Sirius. Tot afgelopen vrijdag was Schaper ook lid van de Raad van Toezicht van de hogeschool Windesheim in Zwolle.

Met de komst van de nieuwe voorzitter wordt het college van bestuur van NHL Stenden Hogeschool gevormd door Erica Schaper, Jan van Iersel (NHL) en Klaas-Wybo van der Hoek (Stenden).

In samenwerking met indebuurt Zwolle