Volledig scherm
© Frans Paalman

Ernstig zieke Zwolse vrouw al jaar in onzekerheid over aanpassing portiek

ZWOLLE - Margreet Loonstra uit Zwolle krijgt door haar ziekte de zware deuren in haar appartementencomplex bijna niet open. Drie automatische deuropeners zouden haar helpen in haar zelfstandigheid. De vraag is, wie betaalt die?

Bij Margreet Loonstra (75) werd een paar jaar geleden cerebrale atrofie (verlies van cellen in de hersenen) vastgesteld, waardoor ze afhankelijk werd van een scootmobiel en een rollator. Het appartement waar ze met haar man Willem Prins (79) in woont hadden ze al gekocht met het oog op de toekomst: brede gangen, geen drempels, en een lift. Maar dit hadden ze niet voorzien. Zelfstandigheid
Om haar zelfstandigheid te waarborgen deden zij en haar man een aanvraag voor drie elektrische deuropeners. Meer dan een jaar later is er nog niets geplaatst. De gemeente, de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het complex en de familie Prins komen er niet uit. „We zitten in een impasse”, zegt Prins. „Verhuizen willen we ook niet. En met het nieuwe WMO-beleid moet je als oudere ook juist langer thuis wonen.” Oplossing De gemeente stelt in een reactie dat zij op de hoogte is van de situatie. „Wij zijn al een tijdje in gesprek met de VvE om tot een oplossing te komen”, aldus woordvoerder Bonnie van der Meer. Volgens de gemeente zijn er vergelijkbare gevallen bekend waar de VvE wel de onderhoudskosten voor haar rekening neemt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle