Euroma maakt reuzenstap met verhuizing van Wapenveld naar Zwolle

In de wachtruimte van het Wapenveldse bedrijf Euroma staan tientallen potjes keurig op een rij. Zwolsche Stoof, meldt het etiket van een melange die aan de Kloosterweg gemaakt wordt. Het is nu nog de enige zichtbare link met de Overijsselse hoofdstad, waar over twee jaar het hart van kruiden- en specerijenproducent Euroma klopt.

Directeur Robert Hoogstra en nieuwbouwleider Peter Meewisse presenteren voor het eerst - exclusief in deze krant - het ontwerp van het toekomstig hoofdkantoor op het Zwolse bedrijventerrein Hessenpoort. Moderner, hoger (29 meter, nu twaalf) en geavanceerder (een volledig geautomatiseerd magazijn) dan het huidige pand langs het Apeldoorns Kanaal in Wapenveld. 

  1. 7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus
    PREMIUM
    Aanrader van redactie

    7 vragen aan de onderzoe­kers die ruim 15.000 teken testen op levensge­vaar­lijk virus

    Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

In samenwerking met indebuurt Zwolle