Volledig scherm
PREMIUM
Zo moet-ie uiteindelijk worden, de nieuwe watertoren bij de Turfmarkt. © Nijhuis Bouw/Rob Moritz

Even binnenkijken in vernieuwde Zwolse watertoren

De omvangrijke renovatie van de oude watertoren aan de Turfmarkt in Zwolle bereikt over twee weken het hoogste punt. Dan wordt met een hoge kraan een nieuwe puntkoepel geplaatst. ,,Geloof me, dat wordt een spectaculair gezicht,” belooft Mark Broekhuijsen van Nijhuis Bouw.

Omdat de grootscheepse renovatie en nieuwbouw deze mijlpaal bereikt, volgt er ook een open dag voor Zwollenaren. Die is op zaterdag 16 juni. ,,We hebben een Facebook-activiteit aangemaakt en waren gewoon verbaasd over de vele aanmeldingen; nu al zeggen zeshonderd mensen te zullen komen, vertelt Broekhuijsen. Nijhuis kocht de toren in 2001 voor ongeveer een miljoen gulden (zo’n 450.000 euro). Door de crisis liepen de verbouwplannen echter vertraging op.

  1. 7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus
    PREMIUM
    Aanrader van redactie

    7 vragen aan de onderzoe­kers die ruim 15.000 teken testen op levensge­vaar­lijk virus

    Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

In samenwerking met indebuurt Zwolle