Volledig scherm
PREMIUM
Ook dit jaar doet de organisatie van de obstacle run in Staphorst weer haar best om er een geslaagde dag van te maken. © Archiefbeeld: Pedro Sluiter

Evenementen houden moeder natuur goed in de gaten

Een hittegolf, droogte en blauwalg. Het zijn de oorzaken van het afblazen van de obstacle run in Genemuiden, de vossenjacht in Ruurlo en de blobjump in Zwolle. Met welke ogen kijken de organisaties van andere evenementen in de regio naar moeder natuur?

In Staphorst maken ze zich op voor obstacle run die aankomende woensdag plaatsvindt. Met 900 deelnemers aan de start hoopt de organisatie er een mooie dag van te maken. De deelnemers gaan op twee plekken door het water, maar zorgen over de waterkwaliteit hebben ze in Staphorst niet.  ,,Wij deden gisteren op de twee plekken monsters. Die zijn naar het lab gegaan. Als er blauwalg wordt geconstateerd dan gaan wij niet door het water maar er omheen,'' aldus Joost de Weerd. Hij neemt met enige verbazing kennis van het niet doorgaan van de obstacle run op 8 september in het nabije Genemuiden. ,,Oh, dat was mij nog niet bekend. Dan hebben ze het al tijdig afgelast.'' Last van mogelijk onveilige dijken zoals in Genemuiden is in Staphorst geen sprake. ,,Die hebben wij niet, dus daar kun je bij ons ook niet overheen,'' zegt De Weerd nuchter.

In samenwerking met indebuurt Zwolle