Volledig scherm
PREMIUM
Mastenbroek (links) en Pater. © Roxana Keizer

Ex-bewoners over landgoed in opspraak geraakte donatiebaas: ‘Ik ben daar doodsbang geweest’

videoZe kwamen met een ideaal naar het landgoed van de in opspraak geraakte Robert-Jan Mastenbroek in Witharen. Een zelfvoorzienende commune waar ze in harmonie met elkaar en de natuur wilden leven. Maar voor Rowena, Adriaan en Ingmar werd het een deceptie, vol agressie en geschonden beloftes. ,,Ik ben daar doodsbang geweest.”

Landgoed Oergoed in Witharen, bij Ommen, ligt er uitgestorven bij. Stevige sloten zitten om de houten hekken, twee varkens speuren naar eikels in het zand, kippen lopen zenuwachtig in het rond. Van de in opspraak geraakte Robert-Jan Mastenbroek (29) geen spoor. Op een houten bord bij de ingang van het erf is met verf geschreven: ‘Op Oergoed leven wij van biologische en dynamische teelt. Ook eten wij geen vlees en vis.’

  1. Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematurendag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematuren­dag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Volgens de weersvoorspellingen pakken donkere wolken zich zondag 17 november samen boven Zwolle, maar de gemeente Zwolle en het Isala zullen deze sombere dag toch van kleur voorzien. Op die dag kleuren de Sassenpoort en het Isala-logo bij het kruispunt aan de Ceintuurbaan en bij de hoofdingang namelijk paars, de kleur van de Wereld Prematurendag. Dit om aandacht te vragen voor veel-te-vroeg geboren kinderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle