Explosieve groei toerisme: Duitser ontdekt ‘den schönen Osten’

VideoHet toerisme groeit in Oost-Nederland als kool. Oude Hanzesteden, mooie natuur en uitstekende fiets- en wandelroutes lokken vooral Duitsers en Vlamingen. Op zoek naar buitenlandse toeristen in het drukke paasweekend. ,,Ganz toll.

De parkeerplaats van Paleis Het Loo in Apeldoorn baadt rond het middaguur in de uitbundige voorjaarszon. Er staan 75 auto’s, 12 hebben er een Duits kenteken. Ook staan er twee auto’s met een Belgische nummerplaat, een Zwitsers en een Frans kenteken. De buitenlandse toerist weet het paleis goed te vinden.

Binnen de poorten slenteren Julian (29) en Lea (27) arm in arm over het grindpad in de paleistuin. Ze komen uit het Duitse stadje Geldern in Noordrijn-Westfalen. Ze vieren drie dagen vakantie, voor het eerst in Oost-Nederland. ,,We verblijven in een hotel in Putten. Vandaag verkennen we Apeldoorn en de Veluwe, we zijn ook naar Walibi geweest. Dat was ganz toll.”

  1. Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronadoden: ‘RIVM-cijfers zijn incompleet, maar die van ons ook’
    PREMIUM

    Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronado­den: ‘RI­VM-cij­fers zijn incompleet, maar die van ons ook’

    De Zwolse huisarts Marco Blanker zoekt uit hoeveel mensen er aan corona zijn overleden, zonder dat ze getest zijn. Deze doden worden niet vermeld in de RIVM-cijfers – waarin alleen positief geteste sterfgevallen voorkomen – en worden daarom ook wel de ‘verborgen coronadoden’ genoemd. Uit eerste onderzoek onder huisartsen bleek eerder al dat het om honderden patiënten gaat.

In samenwerking met indebuurt Zwolle