Volledig scherm

Expositie over democratie moet politiek dichterbij Zwollenaar brengen

ZWOLLE - Een expositie over democratie in het verleden, het heden en de toekomst in de Statenzaal in Zwolle, debatten en 'prikkelende' stellingen in aanloop naar de landelijke verkiezingen in maart van dit jaar.

De expositie genaamd 'Democratie in alle staten' moet die aspecten van zaterdag 21 januari tot en met 18 maart samenbrengen in de Statenzaal en de politiek dichterbij de burger brengen. "'Democratie in alle staten' is een interactieve expositie, die de bezoeker aan het denken zet over het functioneren van democratie in het verleden, nu en de toekomst", zegt Anne Riemersma, directeur van Travers Welzijn en poppodium Hedon, die mede voor de organisatie tekenen. Tijdens de duur van de tentoonstellingworden debatten georganiseerd rondom het thema. "Zo krijgen politieke partijen de mogelijkheid in de Statenzaal een avond te organiseren.

Scholieren
Ook scholieren gaan het debat voeren in de Statenzaal. Tijdens de Statenspelen van de Provincie Overijssel worden politieke vergaderingen nagespeeld." De expositie valt midden in de aanloop van de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. "Maar hij is niet alleen gericht op de landelijke verkiezingen", benadrukt Riemersma. "Het is juist de bedoeling om met deze laagdrempelige expositie de politiek dichter bij de burger te brengen."

Statenzaal
De expositie vestigt ook aandacht op de architectuur van de rijksmonumentale Statenzaal. Een voor de expositie samengestelde routekaart leidt de bezoeker door het neogotische gebouw.

Gratis
Voormalige Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet opent op vrijdag 20 januari de tentoonstelling samen met Commissaris van de Koning Ank Bijleveld. Publiek kan vanaf zaterdag 21 januari tussen 12.30 en 17.00 uur terecht (op dodnerdag, vrijdag en zaterdag) Entree is gratis.

In samenwerking met indebuurt Zwolle