Kruipruimtemoord Mark de G.
Volledig scherm
Kruipruimtemoord Mark de G. © Felix Guérain

Extra onderzoek in zaak lugubere ‘kruipruimtemoord’ Zwolle: was het moord of toch zelfmoord?

De zaak van de ‘Zwolse kruipruimtemoord’ krijgt een vervolg: de rechter laat een zogeheten ‘schotafstandonderzoek’ uitvoeren. De nabestaanden van Deniz Guldogdu wilden dat graag. Het onderzoek moet duidelijk maken of het slachtoffer zichzelf doodschoot óf dat verdachte Mark de G. dat deed. 

 1. Eis kruipruimtemoord: drie jaar cel en tbs voor verdoezelen lichaam, maar vrijspraak voor doodslag

  Eis kruipruim­te­moord: drie jaar cel en tbs voor verdoeze­len lichaam, maar vrijspraak voor doodslag

  Ongeloof op de publieke tribune vandaag tijdens de rechtszaak tegen Mark de G., de verdachte in de geruchtmakende zaak rondom de ‘Zwolse kruipruimtemoord’. Volgens de officier van justitie is er te weinig bewijs voor doodslag, zodat De G. alleen veroordeeld kan worden voor het verbergen van het lichaam van zijn vriend Deniz Guldogdu, wapenbezit en diefstal. De officier eiste 3 jaar cel en tbs met voorwaarden.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?