Extra onderzoek in zaak lugubere ‘kruipruimtemoord’ Zwolle: was het moord of toch zelfmoord?
De zaak van de ‘Zwolse kruipruimtemoord’ krijgt een vervolg: de rechter laat een zogeheten ‘schotafstandonderzoek’ uitvoeren. De nabestaanden van Deniz Guldogdu wilden dat graag. Het onderzoek moet duidelijk maken of het slachtoffer zichzelf doodschoot óf dat verdachte Mark de G. dat deed.
Justitie achtte moord of doodslag niet bewezen. De nabestaanden wel. Via hun slachtofferadvocaat probeerden de nabestaanden een onderzoek af te dwingen waarin duidelijk wordt wie er schoot. Dat is dus gelukt: het extra onderzoek komt er.
Voor de nabestaanden van slachtoffer Deniz Guldogdu was de inhoudelijke behandeling vorige maand onverteerbaar, vertelden ze toen. De officier van justitie eiste 3 jaar cel en tbs met voorwaarden voor verdachte Mark de G.. Nabestaanden van slachtoffer Guldogdu stellen dat De G. hun ‘Deniz’ vermoordde. De eis was veel te laag, vonden ze.
Vermist
Deniz Guldogdu raakte in februari 2018 vermist na een bezoek aan de verdachte, zijn boezemvriend De G. Meer dan een week leefde de familie Guldogdu tussen hoop en vrees. De vrees werd alleen maar groter toen Deniz, vader van drie kinderen, zelfs een verjaardagsfeestje van zijn dochter miste. Ondertussen deed De G. mee met de zoektocht, alsof hij ook niet wist waar hij was. Uiteindelijk biechtte De G. tegen meerdere mensen op dat Deniz in zijn huis was overleden door een pistoolschot. Zelfdoding, aldus verdachte De G.. Guldogdu zou zichzelf in depressieve bui doodgeschoten hebben in De G. zijn woning.
Vervolgens zaagde De G. het lichaam van zijn vriend Guldogdu in stukken en verborg het in de kruipruimte van zijn woning. Een paniekactie, stelde De G.. Omdat hij niet wist wat hij met stoffelijk overschot aan moest.
Zelfdoding?
Als het om zelfdoding ging, dan had De G. 112 kunnen bellen, stellen nabestaanden. Dat deed De G. niet. Reden? Volgens De G. zou iedereen denken dat hij de schuldige was, omdat Deniz en hij eerder een keer ruzie hadden gehad. Daarom besloot hij net te doen alsof hij Deniz naar huis had gebracht. En dat zijn boezemvriend daarna vermist was geraakt.
De gedragingen van De G. na de dood zijn opmerkelijk. Hij zorgde dat de telefoons van Deniz verdwenen. Hij verfde een muur opnieuw en bracht een met bloed besmeurd bankstel naar de stort. Het pistool haalde hij uit elkaar, maakte het schoon met aceton en dumpte het in een kanaal. En de lichaamsdelen verstopte hij in plastic zakken. Ondertussen deed hij net alsof er niets was gebeurd. Zelfs liet hij zijn kinderen nog thuis spelen. En hij ontving de broer van het slachtoffer thuis, terwijl het lichaam van diens broertje in de kruipruimte lag.
Officier van justitie vindt het verschil tussen het bewijs voor de scenario’s doodslag en zelfmoord te minimaal. Zodat De G., volgens justitie, alleen veroordeeld kan worden voor het verbergen van het lichaam van zijn vriend Deniz Guldogdu en wapenbezit.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Regiezitting geeft meer details prijs over Zwolse kruipruimtemoord
Het onderzoek naar de Zwolse kruipruimtemoord is klaar. Dit bleek vanmorgen in de rechtbank in Zwolle. De strafzaak wordt op 25 april inhoudelijk behandeld. -
Eis kruipruimtemoord: drie jaar cel en tbs voor verdoezelen lichaam, maar vrijspraak voor doodslag
Ongeloof op de publieke tribune vandaag tijdens de rechtszaak tegen Mark de G., de verdachte in de geruchtmakende zaak rondom de ‘Zwolse kruipruimtemoord’. Volgens de officier van justitie is er te weinig bewijs voor doodslag, zodat De G. alleen veroordeeld kan worden voor het verbergen van het lichaam van zijn vriend Deniz Guldogdu, wapenbezit en diefstal. De officier eiste 3 jaar cel en tbs met voorwaarden. -
Nieuws gemist? Vrees voor lot Deventer voetballer • Verpleging ziekenhuis Zutphen ziedend
Goedenavond! Geen tijd gehad om vandaag het nieuws te volgen? Met deze update ben jij binnen 2 minuten op de hoogte. -
Hoofdverdachte Zwolse kruipruimtemoord had vrees voor slachtoffer
Mark de G., de hoofdverdachte in de zaak rondom de gruwelijke dood van Deniz Guldogdu uit Zwolle, stelt dat hij door het slachtoffer gedwongen werd om te werken in de hennepteelt. Dat zei zijn advocaat Anno Huisman vanochtend in de rechtbank in Zwolle. Justitie ontkrachtte dat verhaal niet en noemde het ‘niet onaannemelijk’. -
PREMIUMKoken & Eten
Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
-
PREMIUM
Dit zijn de 4 redenen waarom de zaak van de Zwolse kruipruimtemoord zich voort sleept
Het strafproces rondom de Zwolse kruipruimtemoord sleept zich voort. In februari is het al een jaar geleden dat het lichaam van Deniz Guldogdu in stukken werd gevonden in de kruipruimte van het huis van zijn boezemvriend, Mark de G. Maar een eis tegen De G. wordt pas in april verwacht. Wat zijn de obstakels? -
-
-
PREMIUM
Het droomhuis van Daan (27) bleek een complete bouwval: ‘Keurder noemde het een kaartenhuis’
Huizenkopers hebben vaak geen flauw benul van funderingsproblemen, bleek onlangs uit onderzoek. Niet vreemd, als er op Funda vaak niets over staat. Het overkwam Daan (27) uit Utrecht, die bijna een ‘kaartenhuis’ kocht. -
Deze auto's gaan het vaakst meer dan 300.000 kilometer mee
Automobilisten die een hekel hebben aan inruilen doen er goed aan om een auto te kopen die in één van de lijstjes hieronder staat. Het zijn nagenoeg onverwoestbare modellen met motoren die een eeuwig leven lijken te hebben.