Projectleiders Gerard Harderwijk (Mateboer) en Richard Zuidberg (SWZ) bij de Louis Armstrong flat die momenteel wordt gerenoveerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Projectleiders Gerard Harderwijk (Mateboer) en Richard Zuidberg (SWZ) bij de Louis Armstrong flat die momenteel wordt gerenoveerd. © Frans Paalman

Extra woningen, tijdelijke ‘tiny houses’ en ‘miscommunicatie’ over geld: renovatie Palestrinaflats in Holtenbroek in volle gang

De metamorfose van Holtenbroek gaat met de renovatie van twee flats aan de Zwolse Palstrinalaan een volgende fase in. Een mega-operatie. De woningen worden flink onder handen genomen en de flats zelf gaan op de schop: de garageboxen verdwijnen, bergingen worden verplaatst en er komen in totaal 22 nieuwe appartementen bij. De bewoners zitten een jaar in de herrie, maar dan heb je ook wat. Een nagenoeg nieuwe en gasloze woning voor om en nabij dezelfde prijs. Voor de inrichting maken bewoners gebruik van een VR-bril.

  1. Boeren rijden met trekkers snelwegen op en stichten brand • Man aangehouden na blokkade op A28
    BOERENPROTEST
    107

    Boeren rijden met trekkers snelwegen op en stichten brand • Man aangehou­den na blokkade op A28

    De boeren waren maandag sinds het middaguur op verschillende plekken in het land opnieuw de weg op gegaan uit protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Op meerdere snelwegen, zoals de A67, de A28 en de A2, stonden vandaag tractoren en kan het verkeer niet doorrijden. In de avond werd zelfs op meerdere plaatsen brand gesticht. Lees hieronder alles terug in ons liveblog.