Projectleiders Gerard Harderwijk (Mateboer) en Richard Zuidberg (SWZ) bij de Louis Armstrong flat die momenteel wordt gerenoveerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Projectleiders Gerard Harderwijk (Mateboer) en Richard Zuidberg (SWZ) bij de Louis Armstrong flat die momenteel wordt gerenoveerd. © Frans Paalman

Extra woningen, tijdelijke ‘tiny houses’ en ‘miscommunicatie’ over geld: renovatie Palestrinaflats in Holtenbroek in volle gang

De metamorfose van Holtenbroek gaat met de renovatie van twee flats aan de Zwolse Palstrinalaan een volgende fase in. Een mega-operatie. De woningen worden flink onder handen genomen en de flats zelf gaan op de schop: de garageboxen verdwijnen, bergingen worden verplaatst en er komen in totaal 22 nieuwe appartementen bij. De bewoners zitten een jaar in de herrie, maar dan heb je ook wat. Een nagenoeg nieuwe en gasloze woning voor om en nabij dezelfde prijs. Voor de inrichting maken bewoners gebruik van een VR-bril.

  1. Zwols pop-uprestaurant Bennies, in de oude IJsselcentrale, is geopend: ‘We hebben het zo enorm druk’
    PREMIUM

    Zwols pop-uprestau­rant Bennies, in de oude IJsselcen­tra­le, is geopend: ‘We hebben het zo enorm druk’

    Bennies uit de Basis, de nieuwe popuptent in de oude IJsselcentrale in het Zwolse Harculo, is net een dagje open. De zaak loopt al als een tierelier: de ene na de andere klant wandelt binnen. De twee eigenaren hebben binnen een maand het restaurant uit de grond gestampt, met nauwelijks horeca-ervaring. Ze serveren vooral pitabroodjes, en die maken ze zelf. ,,We hebben écht onderschat hoe zwaar zelf brood maken is.”