Ozgur Mercan is boos over de grote explosie die een ravage in de woning van hem en zijn gezin aan de Welle in Zwolle aanrichtte (inzet links). ,,Dit moet stoppen! Zo snel mogelijk."
Volledig scherm
PREMIUM
Ozgur Mercan is boos over de grote explosie die een ravage in de woning van hem en zijn gezin aan de Welle in Zwolle aanrichtte (inzet links). ,,Dit moet stoppen! Zo snel mogelijk." © Frans Paalman

Familie ontgoocheld na ‘aanslag’ op huis in Zwolle: 'Voor zoiets als dit waren we al die tijd al bang’

Een explosie verwoest op woensdagavond niet alleen de voordeur van de familie Mercan, maar ook hun vertrouwen in politie en gemeente Zwolle. Een ogenschijnlijk onschuldige ruzie is uitgedraaid op een aanslag, en die zagen de bewoners van een huurhuis aan de Welle al langere tijd aankomen. ,,Hier had een kind een arm of been kwijt kunnen raken.”

10 reacties

 • marion van kooij

  2 maanden geleden
  Het moeilijke is dat het verhaal niet volledig is. Voor hen is het een onschuldige onenigheid tussen kinderen. Maar hoe onschuldig is die ruzie en hoe oud zijn de kinderen? De stentor kan in dezen geen wederhoor toepassen maar nu is het de onschuldige man met een succesvolle vrouw en lieve kindjes. Daar plaats je geen bom voor de voordeur.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Harm Kuiers, wie zegt dat hij geen Turks paspoort heeft?
 • P. Kist

  2 maanden geleden
  @Harm Misschien omdat beschrijvingen van mensen in de krant wel vaker voorkomen? ''De geboren Blauwvinger'' of ''De geboren Amsterdammer'' komt ook zo vaak voor.
 • astrid de klein

  2 maanden geleden
  W Belt, wat een rare vraag. Deze mensen worden al langer dan een jaar lastig gevallen. En de mensen die dit bij hun doen gaan elke keer een stapje verder. Ze hebben keer op keer aangifte gedaan bij de politie maar die doet hier niks aan. Dus de politie is van alles op de hoogte. Zelfde als altijd, pas als het escaleert en het helemaal uit de hand loopt of als er slachtoffers vallen komt de politie pas in actie. Diep triest dit!! Heel veel sterkte voor de familie!
 • Marjan Bos

  2 maanden geleden
  W.Belt...omdat ze de mensen met wie ze ruzie hadden kennen misschien???? En dan bedoel ik ook echt kennen...wraakzuchtige mensen?
 1. Dit stuurden jullie in: Ferry na 44 jaar buschauffeur af • Vogelschieten in Eerbeek • Kruising Van Gogh en Rembrandt in Apeldoorn • Top-amazones in Wezep
  mijn stentor

  Dit stuurden jullie in: Ferry na 44 jaar buschauf­feur af • Vogelschie­ten in Eerbeek • Kruising Van Gogh en Rembrandt in Apeldoorn • Top-amazones in Wezep

  Apeldoorner Ferry van Ark is na 44 dienstjaren afgezwaaid als buschauffeur. In die periode zette hij zich ook buiten de bus in; hij gaf onder meer lessen over veiligheid op scholen in de regio. Op de laatste werkdag waren de rollen voor een keer omgedraaid: Van Ark werd bij huis opgehaald met de bus, door zijn leidinggevende. ,,Nog nooit gebeurd’', weet de Apeldoorner zeker.
  Hattem