Onur Sahin, de 23-jarige broer, van de Zwolse leukemiepatiënt Dilara die zondagmiddag met het vliegtuig voor verdere medische behandeling naar Istanbul is overgebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Onur Sahin, de 23-jarige broer, van de Zwolse leukemiepatiënt Dilara die zondagmiddag met het vliegtuig voor verdere medische behandeling naar Istanbul is overgebracht. © familie Sahin

Familie van opgegeven kankerpatiënt Dilara huilt tranen van geluk in Istanboel: ‘Het is een wonder’

Er gloort hoop voor de 25-jarige Dilara, zegt haar familie. De jonge Zwolse werd in januari in allerijl vanuit ziekenhuis Isala in Zwolle naar Turkije gebracht, nadat Nederlandse artsen de behandeling wilden staken omdat ze die als uitzichtloos beschouwden. ,,We huilden van verdriet en nu huilen we tranen van geluk’’, vertelt haar broer Onur Sahin. Hij spreekt van een wonder. 

22 reacties

 • M. Steenbergen

  1 maand geleden
  Wat fantastisch dit! Wonderen bestaan gelukkig nog! En dr is er zeker één!
 • Karin Schouten

  1 maand geleden
  Veel sterkte voor Dilara. Fijn dat ze tijd erbij krijgt en wakker is geworden. Ze heeft nog steeds leukemie en iedereen zal haar genezing gunnen van deze afschuwelijke, pijnlijke, slopende en onmenselijke ziekte. Ze is er nog lang niet. Houd vol!
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Fantastisch dat het goed gaat,tussen aanhalingstekens,de grootste ellende,de leukemie is nog steeds levensbedreigend,hier of in haar moederland
 • Geert Arends

  1 maand geleden
  @H Schubert. Zodra we praten over de kosten per patiënt dan wordt het snel ongemakkelijk. Per slot van rekening: “wat is een leven waard?” Tegelijkertijd zijn de kosten voor de zorg een derde van de rijksbegroting! En vinden we ook dat we teveel belasting moeten betalen. Tot slot is er een groot tekort aan zorgmedewerkers, hiermee wordt ook de vraag waar we tijd aan kùnnen besteden relevant.
 • Bea Winkeler

  1 maand geleden
  Superfijn dat Dilara weer wakker geworden is zonder verdere schade, maar daarmee is nog niet haar ziekte, leukemie, behandeld. Dat zal binnenkort gebeuren, en het zou echt een wonder zijn als zij hiervan geneest want zou de behandeling hiertegen zoveel anders in Turkije zijn dan in Nederland? Heel veel sterkte!
 1. Precies 100 dagen na de verkiezingen zijn bijna alle (soms wel erg grote) coalities rond: ‘Dit is armoedig’
  PREMIUM
  Achtergrond

  Precies 100 dagen na de verkiezin­gen zijn bijna alle (soms wel erg grote) coalities rond: ‘Dit is armoedig’

  Precies 100 dagen na de gemeenteraadsverkiezingen is alleen Kampen er nog niet uit. In andere gemeenten in de regio zijn de coalities gevormd, niet zelden in omvang groter dan strikt noodzakelijk voor het behalen van een raadsmeerderheid. Hardenberg en Staphorst hebben zelfs vrijwel geen oppositie meer. ,,Vergelijk het maar met de stikstofproblematiek: minder variëteit.’’