Kristel Leerkes-Boerhof van het familiebedrijf Boerhof Projectinrichting in Heeten. ,,Volgend jaar word ik 50 en bestaat het bedrijf net zo lang. Ja, dat gaan we vieren.” De volgende generatie, haar zoon (18), bereidt zich voor om in het bedrijf aan de slag te gaan. Hij studeert Ondernemerschap en Retailmanagement aan Windesheim. Tot haar klantenkring mag het bedrijf grote opdrachtgevers zoals Paleis Het Loo, Belastingdienst en ministeries rekenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kristel Leerkes-Boerhof van het familiebedrijf Boerhof Projectinrichting in Heeten. ,,Volgend jaar word ik 50 en bestaat het bedrijf net zo lang. Ja, dat gaan we vieren.” De volgende generatie, haar zoon (18), bereidt zich voor om in het bedrijf aan de slag te gaan. Hij studeert Ondernemerschap en Retailmanagement aan Windesheim. Tot haar klantenkring mag het bedrijf grote opdrachtgevers zoals Paleis Het Loo, Belastingdienst en ministeries rekenen. © Ronald Hissink

Familiebedrijven zetten hun charmes in op zoek naar personeel (en ja, zeggen experts, dat werkt)

Familiebedrijven gooien steeds vaker hun charmes in de strijd om nieuwe medewerkers te trekken. Of dat helpt en personeelstekorten er net wat minder heftig maakt? Ja, zegt Roberto Flören, hoogleraar Familiebedrijven aan Nyenrode Business Universteit. ,,Iemand die bij een familiebedrijf werkt gaat niet voor 50 euro meer naar de buurman.” 

0 reacties