Volledig scherm
WK © Screenshot evenement Facebook Las Rosas © WK © Screenshot evenement Facebook Las Rosas

Feest in Zwolle: groot scherm voor WK vrouwenvoetbal komt er

De vergunning is binnen en daarmee kan het feest op het Rodetorenplein in Zwolle zondag doorgaan. Op een scherm van 24 vierkante meter is de finale van het WK vrouwenvoetbal live te volgen. 

Het plein wordt volgens organisatoren Hendrik Karabagias en Sayna Berends van restaurant Las Rosas omgedoopt tot Oranjeplein. 

Vergunning

De gemeente liet afgelopen week weten dat er inderdaad een vergunning was aangevraagd voor een groot scherm op het Rodetorenplein. Dat kon snel geregeld worden. En dat is bijzonder, volgens Karabagias. ,,De positieve reacties komen uit alle hoeken en dat gedeelde enthousiasme kenmerkt niet alleen het WK maar ook onze stad Zwolle.’’

EK

Twee jaar geleden stond er ook al een scherm op het Rodetorenplein, voor het EK vrouwenvoetbal. De vrouwen wonnen toen de finale. ,,Daar heeft men het nu nog over. De uitbundige sfeer, het saamhorigheidsgevoel, het prachtige weer én natuurlijk de mooie resultaten van de oranje leeuwinnen. Dat EK was onvergetelijk en we willen er dit jaar weer net zo’n groot feest van maken in Zwolle”

Dresscode

Iedereen is welkom vanaf 16.00 uur en ook na de wedstrijd is er nog vertier. De dresscode is uiteraard oranje. Via Facebook hebben al meer dan duizend mensen laten weten geïnteresseerd te zijn in het evenement. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle