Volledig scherm
Op de foto Eddy te Rietstap, Raimond Zegveld, Marieke Snoek, Marcel Kleizen en Willem Boverhof © Cycloon

Fietskoeriers.nl uit Zwolle wint landelijke innovatieprijs

Fietskoeriers.nl uit Zwolle heeft donderdag de Shopping Award Game Changer gewonnen. 

Dat is de prijs voor het meest innovatieve initiatief uit de Nederlandse e-commerce van 2016. Het Zwolse bedrijf biedt sinds mei 2016 een pakketbezorgservice met de fiets die in 29 steden in Nederland wordt aangeboden. Klanten kunnen zelf aangeven waar en op welk tijdstip zij hun pakketje willen ontvangen. 

Opgelucht

Marieke Snoek, initiatiefneemster van Fietskoeriers.nl en algemeen directeur bij Cycloon Post en Fietskoeriers, is erg blij met deze prijs. "Natuurlijk ben je overtuigd van je eigen initiatief en hoop je dat je gaat winnen, maar op het moment dat het echt zo is ben je erg opgelucht." De ambities van het bedrijven blijven niet alleen in Nederland. "Natuurlijk willen wij in ons eigen land in zo veel mogelijk steden actief zijn, maar op termijn willen wij ook graag in andere landen actief zijn, zoals Duitsland of Zwitserland", verklaart Snoek. 

  1. Stadsbussen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderingen

    Stadsbus­sen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderin­gen

    Stadsbussen in Zwolle krijgen over een maand deels een ander lijnnummer. De bestaande situatie, waarin elke lijn twee kanten op rijdt, zorgt te vaak voor passagiers die per ongeluk de verkeerde kant op reizen. De nieuwe situatie gaat in als het nieuwe busstation en de busbrug op 17 februari in gebruik worden genomen. Eerder werd al duidelijk dat de bus dan een veel groter deel van Stadshagen bedient. Door werkzaamheden bij het station rijden ieder uur tientallen bussen door de Hortensiastraat tussen Assendorp en de Pierik.

In samenwerking met indebuurt Zwolle