Volledig scherm
PREMIUM
Een vrijwilligster helpt de dames bij de fietslessen. © Frans Paalman

Fietslessen maken migrantenvrouwen minder afhankelijk van partner

Stimuleer fietsen en bevorder de gezondheid. In de Zwolse wijk Holtenbroek loopt een landelijke pilot om migrantenvrouwen op de fiets te krijgen. Het proefproject wordt, naast Zwolle, ook in Rotterdam gehouden. 

Met beide handen stevig aan het stuur, fietst Hanan Allarjap door het park achter wijkcentrum Holtenbroek. Wiebelend stapt ze af. ,,Fietsen is hartstikke mooi, maar het gaat nog niet altijd goed.’’ Een donkerrode plek op haar onderlip herinnert aan de valpartij van vorige week. ,,Toen ik thuis in mijn eentje wilde oefenen, ging het mis. Ik viel en kreeg een tand door mijn lip.’’ Hanan volgt de fietslessen, omdat ze samen met haar vijfjarige zoon naar school wil fietsen. ,,Hij kan al zelf fietsen, maar nog geen lange afstanden. Ik wil hem begeleiden. Nu moet ik alles nog lopend doen.’’

  1. Isala-verpleegkundige Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Isa­la-verpleeg­kun­di­ge Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Ook Rebecca Hoekstra Andringa is wel eens boos op de politie. ‘Agenten, laten we eerlijk zijn, ik ben er niet altijd dikke maten mee’, postte de verpleegkundige van Isala vanavond op haar Facebook-pagina. Maar ze heeft tegelijk mateloos respect voor het werk dat de mannen en vrouwen in het blauw uitvoeren. Haar lofzang kreeg dankzij de politie in Zwolle razendsnel een breed podium op social media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle