Verboden te fietsen op de Grote Markt en Melkmarkt. Eerst een coronamaatregel, maar het lijkt permanent te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Verboden te fietsen op de Grote Markt en Melkmarkt. Eerst een coronamaatregel, maar het lijkt permanent te worden. © Frans Paalman

Fietsverbod in hartje Zwolle? D66 en SP: kan toch niet zomaar in ‘beste fietsstad van de wereld?’

PollHet fietsverbod op de Grote Markt en Melkmarkt in hartje Zwolle blijft omstreden. Op initiatief van oppositiepartijen D66 en SP laat de Zwolse politiek zich nog een keer goed informeren over de voor- en nadelen. ,,Als beste fietsstad ter wereld moet je niet ineens een doorgaande route rigoureus afsluiten.’’

4 reacties

 • E. Hetebrij

  1 maand geleden
  Nu de 1,5 meter maatregel vervallen is, kunnen de terrassen ook weer tetug naar normaal. Veel steden om ons heen doen dan. En blijft er weer vokdoendr ruimte over voor de fietsers. We willen als Zwolle toch graag De Fietsstad zijn.
 • Godebald van Binsbergen

  1 maand geleden
  Doen ze dit zodat de Paarse Krokodillen dan meer ruimte hebben?
 • B. Veerman

  1 maand geleden
  Het is inderdaad een bezopen plan van die fietshaters bij de gemeente Zwolle. De Grote Markt en de Melkmarkt zijn meer dan breed genoeg voor wandelaars, terrasjes en fietsers. Niemand heeft om deze onzin gevraagd en deze grove fout moet zo spoedig mogelijk rechtgezet worden.
 • Andreas Hagedoorn

  1 maand geleden
  Je kunt prima door de nieuwsstraat, koestraat en korte Kamperstraat fietsen als doorkruisroutes door de stad. De randen binnen de stadsmuren zijn sowieso prima te bereiken voor fietsers. Ik zie geen enkel probleem. Ik zie wel een probleem met de drukte in de genoemde straten, zeker wanneer er markt is en veel mensen lopen. Zwolle is geen fietsstad, omdat je door de binnenstad stad kunt fietsen. Zwolle is de fietsstad, omdat de gehele stad fietsvriendelijk is op de meeste plaatsen.
 1. Zwols carnaval onderweg naar plek op Nederlandse culturele erfgoedlijst
  PREMIUM

  Zwols carnaval onderweg naar plek op Nederland­se culturele erfgoed­lijst

  Het Zwolse carnaval komt misschien binnenkort op de immateriële erfgoedlijst van Nederland. Op de lijst van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland staan 351 belangrijke culturele evenementen. In de Zwolse gemeenteraad is unaniem besloten dat het Sassendonks carnaval belangrijk genoeg is om op de Nederlandse erfgoedlijst te komen en gaat nu samen met het Kenniscentrum en de Zwolse carnavalsverenigingen in gesprek.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  4

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?