Een fietsverbod op de Melkmarkt in Zwolle betekent dat een belangrijke fietsverbinding doorgeknipt wordt, stelt ondernemer Christa Westerhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Een fietsverbod op de Melkmarkt in Zwolle betekent dat een belangrijke fietsverbinding doorgeknipt wordt, stelt ondernemer Christa Westerhof. © Frans Paalman

Fietsverbod Melkmarkt verdeelt Zwolle: ‘Deze maatregel is te kort door de bocht’

pollHet laatste woord is nog lang niet gesproken over het fietsverbod op de Melkmarkt en Grote Markt in Zwolle. Ondernemer Christa Westerhof vindt het besluit te rigoureus, KHN-voorzitter Theo Runhaar kan er wel begrip voor opbrengen. ,,Het stuit ons tegen de borst dat dit de schuld zou zijn van de horeca.’’

10 reacties

 • Andreas Hagedoorn

  1 jaar geleden
  Nou, meneer Veerman, dan kunnen we elkaar daarin in elk geval vinden. Voetgangers schieten zo over de straat en de stoepen zijn volgestouwd met terrasjes, waardoor je voetgangers de straat op dwingt.
 • Recent- Toegevoegd

  1 jaar geleden
  Ik heb meegemaakt dat je met de auto niet meer welkom bent in de stad, en laatst was ik even in de stad en zag tot mijn verbazing dat de fiets tegenwoordig ook niet meer gewenst is, bijna alles is een groot terras geworden. Fiets mag je niet meer ergens zo neer zetten en melkmarkt kamperstraat allemaal voetgangers gebied. Helemaal prima, ga zo door! Ik kom niet meer in de stad.
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  @Andreas, fijn dat ik volgens jou ook recht van spreken heb. Ik woon naast het centrum en fiets derhalve dagelijks over de Grote Markt. De Nieuwstraat is onbegaanbaar door de erbarmelijke staat van het wegdek en de Koestraat en de Korte Kamperstraat zijn allebei te smal voor auto en fietsverkeer tegelijk. Het enige waar Zwolle tegen op zou moeten treden zijn asociale wandelaars die weigeren op te letten en dan is de Markt gewoon weer voor iedereen toegankelijk.
 • henk fakkert

  1 jaar geleden
  Destijds is het gemotoriseerde verkeer ook uit de binnenstad verbannen en ook daar waren vele protesten tegen Het is een kwestie van wennen. De singels rond deze vierkante kilometer binnenstad zijn uitstekend en snel te berijden. Wel vind ik dat er meer groen op de Melkmarkt en Grote Markt mag komen, misschien dat de Horeca aldaar financieel aan kan bijdragen.
 • Andreas Hagedoorn

  1 jaar geleden
  Hoi B. Veerman. Niks ongeschikts aan. Ik fiets dagelijks over die routes om de drukte te vermijden. Misschien moet je aan de rand van de binnenstad wonen om een goed oordeel te kunnen geven. In dat geval heb ik recht van spreken. Jij dan?