Volledig scherm
PREMIUM
Door een aanrijding tussen twee vrachtwagens én een brandende personenauto stond het verkeer op 14 juni 2018 bijna de hele dag over lange afstand in de file. © Harm Meter

Files in Overijssel groeien fors

VIDEOAutomobilisten in Overijssel krijgen het steeds zwaarder te verduren. De files in de provincie groeiden afgelopen jaar met 53 procent. De chaos die op 14 juni ontstond op de A28 spande daarbij de kroon. Door een aanrijding tussen twee vrachtwagens én een brandende personenauto stond het verkeer bij Staphorst over lange afstand bijna de hele dag in de file. 

Op de provinciale snelwegen stond afgelopen jaar in Overijssel 1217 uur file, met een totale lengte van 11.298 kilometer. In 2017 was dat nog 867 uur en een lengte van 7700 kilometer. Met die toename vliegt Overijssel uit de bocht vergeleken bij de landelijke cijfers. Landelijk was de stijging op de snelwegen met 5 procent veel minder sterk, geeft de provincie aan. De ANWB meldde in december een landelijke stijging van 20 procent. Dat betrof de snelwegen plus N-wegen. 

In Gelderland groeit het fileprobleem minder snel dan in Overijssel, zo blijkt uit gegevens van Rijkswaterstaat: 16 procent. In dat percentage zijn ook de files op de N-wegen meegenomen. In Flevoland is zelfs sprake van een daling van 9 procent.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

Poll

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

  • Natuurlijk, wat een goed idee! (35%)
  • Absoluut niet, laten ze maar ergens anders gaan zingen. (50%)
  • Het maakt mij niks uit. (15%)
3149 stemmen