Flatbewoner hoort kermende man na steekincident in Zwolle: ‘Help, help, help’

Update & videoEen 40-jarige man uit Kampen is vrijdagavond gewond geraakt bij een steekincident in een flat aan de Palestrinalaan in Zwolle. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

De melding van het incident in de wijk Holtenbroek kwam tegen 21.45 uur binnen bij de politie. Een deel rond de Louis Armstrongflat aan de Palestrinalaan en de naastgelegen Lassuslaan werd afgezet. De politie laat in het weekend weten dat het onderzoek nog in volle gang in. Ze is hard op zoek naar getuigen, want een verdachte is nog niet in beeld.

Het slachtoffer heeft tegenover de politie verklaard dat hij in een woning in de flat neergestoken is. Hij zou daarna nog een stuk gelopen hebben. In verband met sporenonderzoek is daarom die avond een relatief groot gebied afgezet door de politie. 

Een oudere bewoner van de Louis Armstrongflat - ‘ik woon hier al veertig jaar’ - laat vrijdagavond even na half elf zijn hond uit. ,,De hele hal ligt vol bloed’’, laat hij bij het rood-witte afzetlint weten. Hij hoorde eerder op de avond een jongeman ‘help, help, help’ roepen. De getuige hoorde eerst aan de achterzijde van de flat geschreeuw, maar zag niemand. Daarna riep de gewonde man vanaf de voorzijde van de flat om hulp. Hij zou daarbij naar zijn bebloede buik hebben gegrepen en doorgelopen zijn. De oudere man, woonachtig op de tweede verdieping van de Louis Armstrongflat, dacht één van zijn bovenburen te herkennen als het slachtoffer. 

Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de flat in Zwolle. © Stefan Verkerk

Identiteitskaart

Agenten nemen de getuige vrijdagavond mee uit het zicht van de verslaggever om hem uit te horen over het steekincident. ,,Ze vroegen naar m’n identiteitskaart, maar ik neem nooit iets mee naar buiten. Zeker geen portemonnee of mobiel. Wat ik hier allemaal al gezien heb...” Op oudjaarsdag werd een man in zijn woning aan de Lassuslaan ernstig mishandeld en een maand eerder werd verderop aan de Palestrinalaan nog een flat en busje beschoten met een luchtdrukpistool. 

Volledig scherm
De omgeving van de Louis Armstrong-flat in Holtenbroek is afgezet. © Stefan Verkerk / News United
Volledig scherm
De politie heeft ook de parkeerplaats bij de Louis Armstrong-flat in Holtenbroek afgezet voor onderzoek. © Stefan Verkerk / News United
Volledig scherm
Archiefbeeld: Balkonaanzicht van de Louis Armstrongflat aan de Palestrinalaan in Zwolle © Sacha Wunderink

In samenwerking met indebuurt Zwolle