Volledig scherm
PREMIUM
Reitse Sybesma voert samen met klasgenoten en teamgenoten van zijn overleden zoon Tobias, actie om geld op te halen voor onderzoek naar hersenstamkanker. © Frans Paalman

Flessenactie laatste wens overleden Tobias (12): ‘Na mij mag niemand nog sterven aan hersenstamkanker’

Als de destijds 11-jarige Tobias Sybesma uit Zwolle hoort dat hij ongeneeslijk ziek is, heeft hij nog één droom: na hem mag nooit meer iemand overlijden aan hersenstamkanker. Twee jaar na zijn dood, op zijn verjaardag, start de door hem bedachte actie.

,,’Pssst, pssst papa’, hoor ik. We slapen bij elkaar in bed. Hij heeft niet veel kracht, maar genoeg om zijn plan in mijn oor te fluisteren’’, vertelt Reitse Sybesma over een bepalende gebeurtenis met zijn zoon Tobias in juni 2018. 

  1. Diezerbrink in Zwolle op de schop: rotonde verdwijnt, meer ruimte voor voetgangers in winkelgebied
    PREMIUM

    Diezer­brink in Zwolle op de schop: rotonde verdwijnt, meer ruimte voor voetgan­gers in winkelge­bied

    Met het verplaatsen van de boom op de bekende rotonde bij café Stroomberg, is de herontwikkeling van winkelgebied Diezerbrink deze week symbolisch gestart. Het gebied wordt vanaf maart flink aangepakt, te beginnen met de rotonde (die verdwijnt) en het eerste deel van de Thomas à Kempisstraat (tot aan de Vechtstraat). De winkeliersvereniging is blij, maar niet iedereen voelt zich gehoord.

In samenwerking met indebuurt Zwolle