Volledig scherm
PREMIUM
Reitse Sybesma voert samen met klasgenoten en teamgenoten van zijn overleden zoon Tobias, actie om geld op te halen voor onderzoek naar hersenstamkanker. © Frans Paalman

Flessenactie laatste wens overleden Tobias (12): ‘Na mij mag niemand nog sterven aan hersenstamkanker’

Als de destijds 11-jarige Tobias Sybesma uit Zwolle hoort dat hij ongeneeslijk ziek is, heeft hij nog één droom: na hem mag nooit meer iemand overlijden aan hersenstamkanker. Twee jaar na zijn dood, op zijn verjaardag, start de door hem bedachte actie.

,,’Pssst, pssst papa’, hoor ik. We slapen bij elkaar in bed. Hij heeft niet veel kracht, maar genoeg om zijn plan in mijn oor te fluisteren’’, vertelt Reitse Sybesma over een bepalende gebeurtenis met zijn zoon Tobias in juni 2018. 

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Kerstbomen kopen in november worden langzaam steeds gewoner, maar dit en komend weekend zijn toch nog steeds de momenten waarop de verkoop piekt. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle