Flevoland werkt al nauw samen met Metropoolregio Amsterdam en wil nu ook de banden met Regio Zwolle aanhalen. De provincie wil een ambtenaar detacheren bij het Regio Zwolle Bureau, waar 22 gemeenten en vier provincies nauw samenwerken.
Volledig scherm
PREMIUM
Flevoland werkt al nauw samen met Metropoolregio Amsterdam en wil nu ook de banden met Regio Zwolle aanhalen. De provincie wil een ambtenaar detacheren bij het Regio Zwolle Bureau, waar 22 gemeenten en vier provincies nauw samenwerken. © ANP

Flevoland haalt banden met Regio Zwolle aan: ‘Brug tussen eerste en vierde economie van het land’

Een speciale ambtenaar op het provinciehuis in Zwolle moet de banden tussen Flevoland en de regio Zwolle versterken. Nu werkt Flevoland al sterk samen met Metropoolregio Amsterdam, maar Urk, Noordoostpolder en Dronten zijn veel meer op Zwolle gericht. „We verbinden de eerste en vierde economie van Nederland met elkaar”, stelt gedeputeerde Jop Fackeldey.

0 reacties

  1. Alcides bekert door na strafschoppen, Activia eindelijk van de hatelijke nul af en Robur wint met ruime cijfers
    Liveblog

    Alcides bekert door na strafschop­pen, Activia eindelijk van de hatelijke nul af en Robur wint met ruime cijfers

    Alcides had het een tijdje lastig in de Hoofdklasse A, maar slaagde erin om de laatste twee competitieduels winnend af te sluiten. De ploeg uit Meppel begon zondagmiddag dus vol vertrouwen aan de bekerontmoeting met VV Emmen. Van harte ging het niet, maar Alcides bekert wel een ronde verder. In het liveblog hadden we ook uitgebreid aandacht voor de derde klasse D, waarin Robur et Velocitas met ruime cijfers won van Albatross en Activia eindelijk van de hatelijke nul punten af is. Ook Groen Wit’62 kwam in actie. Het echte spektakel bleef uit, maar interessant was de speeldag wel degelijk.