Volledig scherm
PREMIUM
Deze flitspaal zorgde in 2018 voor ruim 15.000 snelheidsbekeuringen. De paal staat aan de Zwartewaterallee, vanuit noordelijke richting net voor de kruising met de Rijnlaan. De maximumsnelheid is hier 50 kilometer per uur, terwijl die een paar honderd meter eerder nog 70 is. © Frans Paalman

Flitspalen in Zwolle: melkkoe of broodnodig?

De flitspalen langs de Zwolse ring dragen nog altijd bij aan de verkeersveiligheid, zegt de gemeente Zwolle als wegbeheerder. Uit cijfers van het CJIB bleek onlangs dat de dertien Zwolse palen samen met mobiele controles afgelopen jaar 56.473 snelheidsboetes opleverden. Dit was goed voor ruim 3,2 miljoen euro voor de staatskas. Het Openbaar Ministerie wil de snelheidsmeters niet te lang op dezelfde plek laten staan, maar in Zwolle gaan ze bijna allemaal al vele jaren mee.

Van flitspalen kunnen we eigenlijk niet meer spreken, omdat inmiddels alle kasten zijn vervangen door digitale camera's. Precies, die flitsen niet en gebruiken geen rolletje. De foto's van kentekens worden rechtstreeks doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). In de provincie Overijssel is Zwolle koploper als het gaat om het aantal snelheidsbekeuringen. Met dertien flitspalen gaat de stad ook voorop; Enschede heeft er bijvoorbeeld maar vier en Almelo drie. 

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle