Fokko heeft een nieuwe plaat ‘FF’. ,,Fijn, want ik heb ook een redelijk wanhopige tijd gekend.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Fokko heeft een nieuwe plaat ‘FF’. ,,Fijn, want ik heb ook een redelijk wanhopige tijd gekend.’’ © Frans Paalman

Fokko is terug in Zwolle en punkrockt zich uit moeras

Fokko Mellema uit Zwolle is terug. Een decennium geleden stopte zijn succesformatie Want Want. Mellema zwoor elektrische gitaren af, ging solo en akoestisch verder en vertrok naar Breda voor de liefde. ,,Maar die liefde kreeg een ander.’’ De punkrocker keerde terug naar huis, zette de versterkers weer op tien en hervond geluk en radiosucces.

 1. Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen
  Liveblog

  Heino overklast Dalfsen, Robur et Velocitas en Sallandia maken er zeven en Alcides tankt vertrouwen

  Twee keer wist Alcides pas te winnen in de tweede seizoenshelft. Daar leek zondagmiddag op bezoek bij Hoogeveen verandering in te komen, ware het niet dat de ploeg uit Meppel haar 0-2 voorsprong uit handen gaf. Ze tankte desondanks vertrouwen voor het restant van het seizoen. Dat gold ook voor Robur et Velocitas, dat zeven keer scoorde, evenals Sallandia. Heino demonstreerde nog maar eens dat het in topvorm verkeert, terwijl Rohda Raalte het kampioenschap eigenlijk niet meer kan ontgaan. Dat en nog veel meer bracht deze speeldag in het amateurvoetbal.
 2. Deze brandweerlieden redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’
  PREMIUM
  met video
  1

  Deze brandweer­lie­den redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’

  Een explosie, een pand stort in. Onder het puin zit een slachtoffer bekneld. Als de reguliere hulpdiensten iemand niet kunnen bevrijden, worden STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) van de brandweer ingeschakeld. Afgelopen maand gebeurde dat twee keer: na gasexplosies in Oldenzaal en Bilthoven. Een van de vijf landelijke teams heeft Zwolle als standplaats. Teamleiders Geoffrey Bos en Mike Haerlman geven een kijkje achter de schermen.