Volledig scherm
© Zollfahndungsamt Essen

Fonds Overijssel voor kleine culturele initiatieven

ZWOLLE - De Provincie Overijssel zet een fonds op voor 'kleine culturele initiatieven'. Voor het fonds is van 2017 tot 2020 een bedrag van 595.000 euro beschikbaar.

Door de samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel kunnen de komende jaren zo'n 350 Overijsselse cultuurprojecten worden gerealiseerd. Het fonds is een concrete uitwerking van de motie Faal die in juni 2016 door de Staten werd aangenomen. In de motie werd GS opgeroepen een steunregeling voor kleinere culturele initiatieven te realiseren.

Initiatieven
Het culturele klimaat is voor steeds meer mensen en bedrijven een vestigingsfactor. Bovendien zijn er in de cultuursector heel veel vrijwilligers actief. "Met deze impuls kunnen initiatieven vanuit de samenleving en van flexibele en kleine culturele ondernemers en instellingen ondersteund worden", aldus Susan Faal van de CDA Statenfractie. "In de huidige Overijsselse samenleving komen kleine initiatieven vaak niet tot uitvoering, door gebrek aan ondersteuning, samenwerking en financiële middelen." Het CDA verwacht hier nu enige verandering in.

>Subsidie Cultuurparticipatie

In samenwerking met indebuurt Zwolle