Volledig scherm
Na het weekend wordt sneeuw verwacht. © AP

Gaat het weer sneeuwen in Nederland?

Toe aan een beetje zon na de afgelopen grijze dagen? Dan word je komend weekend op je wenken bediend. Volgens Weerplaza kunnen we zaterdag en zondag flink wat zonneschijn verwachten. Na het weekend gaat het roer echter om. Er wordt zelfs sneeuw verwacht.

De zaterdag begint nog bewolkt, maar in de loop van de dag breekt de zon door. Weerplaza verwacht 's middags dat de zon zich laat zien. De zondag ziet er nog zonniger uit. Na een koude nacht met in veel regio's lichte vorst, zijn er overdag flinke perioden met zon. Met een rustige wind wordt het in de zon 4 tot 6 graden.

Na het weekend gaat het roer om. In de loop van de maandag neemt de bewolking toe en 's middags of 's avonds begint het vanuit het westen te regenen. Bovendien kunnen de kustprovincies zich opmaken voor zware windstoten.

Sneeuw

Vanaf dinsdag kan er al een vlokje natte sneeuw vallen. Woensdag, donderdag en misschien ook vrijdag neemt de kans op sneeuw en (plaatselijke) gladheid toe. Weerplaza verwacht echter weinig sneeuwpret, wel overlast in het verkeer. Wilfred Janssen, meteoroloog van Weerplaza: ,,Alleen in de avond, nacht en vroege ochtend kan het langere tijd wit worden.” 

Of de sneeuwbuien beperkt blijven tot natte sneeuw of dat het op uitgebreide schaal wit gaat worden, is nu nog niet te zeggen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle