Zwaarbewapende politiemensen in kogelwerende vesten haalden zondag twee mannen uit een trein bij station Zwolle. Dit gebeurde na een melding van een passagier van een trein van Emmen naar Zwolle. De twee mannen worden nergens meer van verdacht.
Volledig scherm
Zwaarbewapende politiemensen in kogelwerende vesten haalden zondag twee mannen uit een trein bij station Zwolle. Dit gebeurde na een melding van een passagier van een trein van Emmen naar Zwolle. De twee mannen worden nergens meer van verdacht. © ANP

Gearresteerde mannen Zwolse trein worden niet meer verdacht

De twee mannen die zondag in een trein bij Zwolle werden aangehouden na een melding over een mogelijk explosief, worden nergens meer van verdacht. Dat laat de politie weten. Het duo werd zondag al op vrije voeten gesteld. Een arrestatieteam haalde de mannen uit de trein nabij station Zwolle, nadat een medereiziger een van hen iets had horen roepen over een explosief.

Wat er precies is geroepen op station Emmen en waarom de politie met man en macht uitrukte naar de trein bij Zwolle, wordt later vandaag duidelijk.

De arrestaties gisteren zorgden voor veel consternatie op en rond station Zwolle. Zeker toen even later het arrestatieteam opnieuw in actie kwam, naar later bleek om twee mannen die stiekem rookten in het toilet van een stilstaande trein. Ook werd een man aangehouden die een bijl bij zich droeg. Lees hier terug wat zich gisteren in Zwolle afspeelde.

In samenwerking met indebuurt Zwolle