Gedoe over gebedsoproep van moskee in Zwolle; dat het ook anders kan laten ze in Almelo zien

met video & audioTwee jaar geleden begon een moskee in Zwolle plots via luidsprekers op te roepen tot gebed. Meerdere keren per dag en tot onvrede van buren. Alle lijmpogingen ten spijt, lijkt een oplossing verder weg dan ooit. Het kan ook anders. In Almelo schalt al bijna een halve eeuw ‘Allahu Akbar’ door de wijk. Zonder wanklank. ,,Ik hoor het vaak niet eens meer.’’

10 reacties

 • Rik de Vries

  2 maanden geleden
  Ik vind het vrij kansloos om een kerkklok 1 keer per week te vergelijken met een gebedsoproep die meerdere keren per dag klinkt. In die wijk in Almelo wonen merendeels moskeegangers waar niks mis mee is natuurlijk.
 • Dirk Brinkman

  2 maanden geleden
  Waarom niet eerst overleg met buurtbewoners op een normale manier, als er met elkaar rekening gehouden word is er veel mogelijk.
 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Jeetje, het is 2023!!! We hebben allemaal de tijd bij ons of in ons huis. Van mij hoeft al die herrie ook niet. Als ik 's nachts gewerkt heb, wil ik niet vervroegd wakker worden en hoef ik geen geblèr uit luidsprekers of het luiden van kerkklokken te horen. Zet een alarm en ga gewoon naar de kerk, moskee of anders.
 • B Winkeler

  2 maanden geleden
  @Henk Hartog, nogal logisch hé dat je hier kerkklokken hoort op zondagochtend, dit is Nederland, dus dat is het verschil. U denkt toch niet dat u in Turkije kerkklokken hoort luiden, dus beetje appels met peren vergelijken. Persoonlijk zou ik ook geen last hebben van gebedsoproep, maar heb ook geen last van de kerkklokken, terwijl we er enkele meters vandaan wonen, zelf doe ik nergens aan, maar het is leven en laten leven.
 • Wim Hovestad

  2 maanden geleden
  In Zwolle is de weerstand groot en de wettelijke dwang om de geloofsuiting electronisch versterkt de omgeving in te moeten laten gaan ontbreekt. Geloofsuitingen verbieden mag niet maar geluidsversterking verbieden mag wel. Kwestie van politieke wil.