Het droomhuis van de oprichter van Dream or Donate.
Volledig scherm
Het droomhuis van de oprichter van Dream or Donate. © videostill

Gedupeerden ‘Dream or Donate’ melden zich bij advocaat: ‘Wij zien mogelijkheden’

videoZes vermeende gedupeerden van internet-ondernemer Robert-Jan Mastenbroek hebben zich gemeld bij advocaat Royce de Vries van De Vries & Kesim Advocaten in Amsterdam. Hij onderzoekt of hij namens meerdere partijen op kan treden. 

Mogelijk maandag al houdt hij een - besloten - bijeenkomst oor mensen die zeggen nog geld tegoed te hebben van de Dream or Donate-oprichter. 

De website werd gebruikt voor crowdfunding-acties van mensen die geld in wilden zamelen voor een goed doel. De site was ineens offline, gebruikers en donateurs vrezen dat ze hun geld kwijt zijn. Mastenbroek - ook wel bekend als Broer Rasta - heeft beloofd dat het ‘allemaal goed komt’. 

Advocaat De Vries: ,,We zien zeker wel wat mogelijkheden voor een gezamenlijk optreden tegen Dream or Donate. Hoe wij het gebeurde kwalificeren? Het woord oplichting wil ik niet in de mond nemen, maar hij heeft zeker gelden die toebehoren onder zich gehouden en hij komt afspraken niet na.’’

Inmiddels hebben meerder mensen aangifte gedaan bij de politie. Dream or Donate-oprichter Mastenbroek zegt dat zijn site gehackt is. Hij houdt inmiddels uitverkoop van zijn spullen. 

Lees hier al onze verhalen over deze zaak.

In samenwerking met indebuurt Zwolle