Een visualisatie van de nieuwe situatie bij Herfte als de dive-under klaar is.
Volledig scherm
PREMIUM
Een visualisatie van de nieuwe situatie bij Herfte als de dive-under klaar is. © ProRail

Geen treinen van en naar Zwolle: dit is waarom je nog drie weken moet doorbijten

Er rijden deze week geen treinen tussen Zwolle, ’t Harde, Kampen en Kampen-Zuid. En vanaf vrijdag rijdt er geen enkele trein meer Zwolle in of uit. Tot 19 juli is al het verkeer gestremd. Het zijn de laatste loodjes in tien jaar uitbreiden en breken rond station Zwolle. 

5 reacties

 • reina geerestein

  2 maanden geleden
  kunnen wij donderdag wel van assen naar amesfoort
 • Chris Zeephat

  2 maanden geleden
  Hopelijk dat er ruimte komt voor een echte intercity stop in Harderwijk nu Zwolle zoveel upgrades heeft gehad van de NS.
 • E. Hetebrij

  2 maanden geleden
  Volgens het artikel wordt de dive-under bij Herfte aangesloten (richting Meppel) maar waarom ligt dan het HELE station eruit? Je kunt werkelijk geen kant meer op deze 3 weken. En dit is al de zoveelste grote buitendienststelling in de laatste jaren. terwijl Zwolle het 2e spoorknooppunt van Nederland is.
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Mooi, goed gedaan, geeft wel wat ellende, maar wordt knapper. Vele treinstations zijn al behoorlijk opgeknapt in Nederland, gaat de goede kant op
 • Piet van Vonderen

  2 maanden geleden
  Het is geweldig,maar ik snap nog steeds niet waarom het spoor van Deventer naar Olst nog steeds niet is verdubbeld! Olst snakt bovendien naar een tunnel onder het spoor voor het doorgaande verkeer en met name voor het vrachtverkeer!
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.