De Bomhofsplas ten noorden van Zwolle. Inmiddels is de bouw van het grootste drijvende zonnepark van Europa gestart. Blauwvinger Energie wil het park aankopen, zodat het in Zwolse handen komt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bomhofsplas ten noorden van Zwolle. Inmiddels is de bouw van het grootste drijvende zonnepark van Europa gestart. Blauwvinger Energie wil het park aankopen, zodat het in Zwolse handen komt. © Foto Freddy Schinkel

Geld uit grootste drijvende zonnepark van Europa moet naar Zwollenaren gaan

Het drijvende zonnepark op de Bomhofsplas - dat de grootste van Europa wordt - moet in handen komen van Blauwvinger Energie, de lokale energiecoöperatie. Een poging ook de drijvende panelen op de Sekdoornse Plas aan te kopen, mislukte eerder.

 1. Noodlijdende toerismebranche trekt aan de bel in Den Haag: ‘Waarom geen eigen staatssecretaris?’
  PREMIUM

  Noodlijden­de toerisme­bran­che trekt aan de bel in Den Haag: ‘Waarom geen eigen staatsse­cre­ta­ris?’

  Om de zwaar getroffen toerisme- en recreatiebranche overeind te houden, is een nationaal hersteloffensief nodig waarmee honderden miljoenen euro’s gemoeid zijn. Dat stellen vijftien grote toerisme- en marketingorganisaties zoals VVV Nederland, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, MarketingOost en hun partners in de grote steden. In een brief aan informateur Tjeenk Willink pleiten ze voor een aparte staatssecretaris voor toerisme.
 2. Een nieuw seizoen wacht, maar het piept en kraakt in de toerismebranche: ‘Oppassen voor verschraling’
  PREMIUM

  Een nieuw seizoen wacht, maar het piept en kraakt in de toerisme­bran­che: ‘Oppassen voor verschra­ling’

  Als we straks weer wat meer mogen, kan het aanbod van horeca, attracties en musea wel eens behoorlijk tegenvallen waarschuwt directeur Herre Dijkema van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen namens zijn collega’s uit de branche. Omdat veel ondernemers op omvallen staan, nam hij het initiatief voor een nationaal herstelplan. ,,Mijn belangrijkste zorg is de verschraling. Hoe kunnen we die tegengaan?’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Politieachtervolging vanuit Duitsland eindigt in horrorcrash
  Play

  Politieach­ter­vol­ging vanuit Duitsland eindigt in horror­crash

 2. Winkelen zonder afspraak in Apeldoorn: 'We hebben geen keus'
  Play

  Winkelen zonder afspraak in Apeldoorn: 'We hebben geen keus'