Volledig scherm
Het verkeersplein bij Zwolle slibde dicht tijdens de werkzaamheden op de IJsselallee en bij het station. © Twitter: @mirjamsmiles

Gelijk vertraging op grotendeels afgesloten IJsselallee in Zwolle

Op de eerste dag van de werkzaamheden op de IJsselallee in Zwolle is deze ochtend gelijk vertraging ontstaan voor weggebruikers.

Automobilisten vanuit Deventer hadden tegen 08.00 uur een halfuur vertraging. Weggebruikers die op dat tijdstip op de A28 de afslag Zwolle-Zuid namen hadden tien minuten vertraging richting Zwolle-Zuid.

De IJsselallee is sinds vandaag grotendeels afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Er is slechts één rijstrook beschikbaar. De werkzaamheden vinden plaats in twee fases.

Eerste fase

In de eerste fase tot 26 juli wordt voornamelijk gewerkt tussen de Hanzeallee en de Veerallee in de rijrichting naar de A28. Tijdens de werkzaamheden is voor het doorgaand verkeer in beide rijrichtingen één rijstrook beschikbaar. De kruising IJsselallee – Hanzeallee is aan de zijde van Hanzeland gestremd. Hanzeland is tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar via de Hanzelaan.

De Burgemeester van Walsumlaan (Campus en Schellerlanden) is alleen bereikbaar voor verkeer op de IJsselallee komend vanuit de rijrichting A28 (Hattem / Nieuwe Veerallee). Verkeer vanuit de richting Marslanden wordt omgeleid via Reysigerweg – Jofferenlaan – Pilotenlaan. Het verkeer in de wijk zelf (Campus en Schellerlanden) wordt omgeleid via Pilotenlaan – Jofferenlaan – Reysigerweg. De omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden.

Tweede fase

Als de eerste fase achter de rug is, wordt gewerkt aan het deel tussen de Hanzelaan en de Hanzeallee. Dat is van maandag 12 tot en met vrijdag 23 augustus. De gemeente Zwolle maakt eerdaags bekend welke maatregelen daar nodig zijn om het verkeer in goede banen te leiden.

Station

Naast de werkzaamheden op de IJsselallee wordt er ook nog stug doorgewerkt aan het spoor bij station Zwolle. Reizigers worden tussen Zwolle - ‘t Harde en Zwolle - Kampen met bussen vervoerd, die ook over de grotendeels afgesloten IJsselallee rijden. De werkzaamheden aan de westkant van het station zijn na vandaag voorbij.

Bekijk hier de actuele verkeerssituatie.

In samenwerking met indebuurt Zwolle