De Mozartlaan in Zwolle.
Volledig scherm
De Mozartlaan in Zwolle. © Google Street View

Gemeente neemt drukte op Mozartlaan Zwolle onder de loep

De gemeente Zwolle houdt de komende tijd de verkeerssituatie rond het Deltion College in de gaten. Dit voorjaar klaagden bewoners van Holtenbroek dat er steeds vaker opstoppingen zijn op de Mozartlaan, ook buiten de spitsuren van de mbo-school. 

Onduidelijk was wat de plotselinge verkeersdrukte veroorzaakte. De gemeente zegt dat er voor de vakantie meer verkeer was op de Katerdijk, Burgemeester Roelenweg en Zwartewaterallee, en dat het ook op de Mozartlaan incidenteel drukker was. 

Werkzaamheden

Volgens de gemeente had dat waarschijnlijk te maken met de (inmiddels afgeronde) werkzaamheden aan de Rembrandtlaan. ‘Daarnaast kan opening van de Holtenbroekerbrug invloed hebben op de afwikkeling van het verkeer in verband met het vaarseizoen‘, laat een woordvoerster weten. ‘We monitoren de verkeersafwikkeling continu. Voor de zomer hebben we aanpassingen aan de instellingen van de verkeersregelinstallaties gedaan met als doel het gewijzigde verkeersbeeld beter af te wikkelen.‘

De komende tijd moet blijken of de doorstroming verbeterd is. ‘Veranderende situaties hebben altijd wat inregeltijd nodig en traditioneel laat de start van een schooljaar, zeker in de eerste weken, een drukker verkeersbeeld zien rondom het Deltion‘, zo stelt de gemeente. De komende tijd blijft de gemeente de situatie rond de Mozartlaan in de gaten houden in het bijzonder het in- en uitrijden van de wijk tijdens de ochtend- en avondspits.

De Mozartlaan is een belangrijke ontsluiting van de wijk maar op deze weg stoppen ook alle bussen die studenten bij Deltion afleveren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle