Veganistische snacks worden de standaard in het gemeentehuis van Zwolle, al geldt dat niet voor de bedrijfskantine.
Volledig scherm
PREMIUM
Veganistische snacks worden de standaard in het gemeentehuis van Zwolle, al geldt dat niet voor de bedrijfskantine. © Edo Draaijer

Gemeente Zwolle doet de bitterbal in de ban en schotelt voortaan veganistische snacks voor

De gemeente Zwolle doet de bitterballen en frikandellen in de ban. Bij bijeenkomsten in het gemeentehuis liggen voortaan standaard veganistische snacks op de schaal. Vleesliefhebbers kunnen nog wel een frikandelletje krijgen, maar die moeten ze dan vooraf bestellen. Niet iedereen is daar blij mee: ,,Vleeseters worden weggezet als mensen die iets verkeerd doen.’’

45 reacties

 • Andreas Hagedoorn

  4 maanden geleden
  @Jasper Bos: geef jij je kind tussen 0-4 jaar dan maar geen vlees. Eens kijken wanneer jij als verkeerd wordt bestempeld door de Kinderbescherming zodra ze je kind van je afnemen, omdat het in levensgevaar is gekomen door je idealistische, niet door realiteit doordrongen, opvatting over voedsel.
 • Jasper Bos

  4 maanden geleden
  Vleeseters zijn dan ook mensen die iets verkeerd doen. Goed nieuws dat de gemeente dit doet. Genoeg lekkere opties.
 • E van der Harg

  4 maanden geleden
  Ze smeren ze maar in hun haar! Als ik al eens wat lekkers zou willen wil ik kunnen niezen en niet de dwingende o-zo-correcte vegan bagger voorgehouden krijgen. Ik hoef ook geen wijn zonder, namaak met een gruwelijke nasmaak. Het zal voor mij een reden zijn om gelegenheden waarbij hapjes en drankje wordt geboden te mijden.
 • Koop van Setten

  4 maanden geleden
  Belachelijk. Je mag best veganistisch zijn maar een mens is en blijft een omnivoor. Dus net vlees en zonder vlees aanbieden vind ik.
 • F. Post

  4 maanden geleden
  Keer op keer blijkt dat minderheid groepen willen bepalen voor de rest. Nog even krijgen we allemaal een pamper.