Jan Schokker, fractieleider van GemeenteBelangen in Raalte: ,,,,We zijn hierdoor compleet overvallen en voor het blok gezet. Dat irriteert ons enorm.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Schokker, fractieleider van GemeenteBelangen in Raalte: ,,,,We zijn hierdoor compleet overvallen en voor het blok gezet. Dat irriteert ons enorm.” © Ruben Meijerink

Gemeenten 'compleet overvallen en voor het blok gezet' door miljoenenclaim van milieudienst

Omgevingsdienst IJsselland wil dat elf gemeenten fors meer gaan betalen voor het werk van deze organisatie. Raalte moet 422.000 euro extra bijdragen: een stijging van 51 procent. Deze gemeente pikt dat niet en ontpopt zich tot aanvoerder van een regionale opstand tegen de verhoging.

4 reacties

 • M.G. Blom

  2 maanden geleden
  De omgevingsdienst is geprofessionaliseerd, zeggen ze. Betekent dat dat de hotemetoten betaalde professionals zijn? En op welk gebied, in welke rol? Vast geen laagbetaalde loopjongens. Maar ik kan het natuurlijk helemaal verkeerd zien en is een stijging van 8 naar 12 ton normaal ..... nèèèh, geintje. Zakkenvullers heb je overal, in alle milieus.
 • J de Geus

  2 maanden geleden
  Er wordt een ding vergeten als deze verhoging doorgaat dan zijn de inwoners van de gemeenten weer de klos dan gaat de gemeentelijke belastingen omhoog om deze verhoging te compenseren . Dus eigenlijk moeten de bewoners in opstand komen. Al het geldt wat voor deze instantie's gebruikt wordt komt bij de burgers vandaan want die betalen belasting
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Dat krijg je met dit soort clubs die gaan een eigen leven leiden en groeien als kool ze hoeven immers niet op de centen te letten. Die moeten dus onder strikte financiële curatele staan.
 • D Dijkhof

  2 maanden geleden
  Wel frappant. Als het de gemeentes het zelf overkomt vinden ze het niet juist. Terwijl burgers door het handelen van gemeentes continu worden overvalllen en voor het blok gezet. Daarnaast is een verhoging van 50% gewoon wat de inflatie op vele zaken zijn.