Gemeenten maken hitteplan: Iedereen maximaal 300 meter verwijderd van een koelteplek

MET VIDEOGemeenten maken zich op voor een langdurige gevecht tegen de gevolgen van extreme hitte (en kou), inclusief koelteplekken op loopafstand. Bij de bouw van woningen, de inrichting van straten en groenvoorzieningen krijgt klimaat een hoofdrol. Daarvoor wordt veel geld vrijgemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van de Stentor. 

12 reacties

 • Marjan Bos

  6 dagen geleden
  Had al veel eerder gemoeten...maar ja... ze smijten liever geld over de balk, dan dat ze eerst goed kijken en dan doen...dit dat 10 jaar geleden ook al gekund, maar winst maken was belangrijker!!
 • E. Hetebrij

  1 week geleden
  De gemeente spreekt zichzelf tegen. Enerzijds wil zij veel gestapelde woningen/hoogbouw waarbij de stenen tot hittestress leiden en anderzijds koeltepkekken die je niet binnen 300 mtr van hoogbouw zult vinden. Wat wil ze nou eigenlijk.......
 • evert koekkoek

  1 week geleden
  Legio Hollanders die voor hun vakantie de Zuid-Europese landen opzoeken willen genieten van het gegarandeerde mooie en warme weer aldaar. Ze willen terug in eigen land dat Zuid-Europese vakantie gevoel zo lang mogelijk vasthouden en herbeleven. Gelukkig breekt er voor deze mensen een periode aan dat ze het Zuid-Europese vakantiegevoel straks gewoon dichtbij, in je eigen uitgedroogde achtertuin kunt beleven. Fijn, hoef je straks niet meer in volgepropte vliegtuigen naar je vakantiebestemming.
 • gerrit de Goeij

  2 weken geleden
  @ Joost Boswijk. Energie is niet alleen duur en slecht voor t klimaat, maar binnenkort ook niet meer te produceren door gebrek aan koelwater.
 • Joost Boswijk

  2 weken geleden
  @Robbert Scholten: Frankrijk en Italië, maar ook Griekenland, Portugal en Spanje, zitten met de handen in het haar. Er sterven mensen door oververhitting, de rivieren vallen droog, akkers en weilanden verbranden onder de zon en er zijn veel meer bosbranden dan zeg twintig jaar geleden. Het binnenland van Spanje dreigt te veranderen in een woestijn. Airco’s gebruiken heel veel stroom en dragen extra bij aan de opwarming en de benodigde energie is niet meer te betalen. Geen gelukkig voorbeeld.