Gemeenteraad Zwolle akkoord met miljoenen kostende loopbrug over het spoor

De loopbrug over het spoor bij het station in Zwolle komt er. De gemeenteraad heeft maandagavond zoals verwacht ingestemd met het ontwerp en de financiering van de 27,5 miljoen euro kostende passerelle.

3 reacties

 • E. Hetebrij

  4 weken geleden
  Het is altijd fijn als er over je gepraat wordt in plaats van met jou. Hanzeland zit niet op een vervijfvoudiging van bewoners te wachten. Overal jn de stad wordt al geageerd tegen een paar honderd. En als je snel in de binnenstad wilt zijn, moet je daar gaan wonen. Verder is 39 miljoen voor ernvoudige loopbrug: parels voor de zwijnen. Woongenot, leefgenoot, sociale veiligheid, verkeersveiligheid....daar wordt enirm aan voorbij gegaan.gauw nieuwe verkiezingen.
 • Gerrit Snel

  4 weken geleden
  Veel geld, maar noodzakelijke kosten die gemaakt moeten worden voor de ontsluiting van Hanzeland. Het gebied dat volop in beweging en ontwikkeling is. Straks een paar duizend inwoners die in Hanzeland willen wonen en zo een snelle verbinding met de binnenstad hebben. Deze brug zal zeker bijdragen aan de aanzuigende werking van ondernemers, makers en bewoners. Nu de bustunnel nog aanpassen en permanent openstellen voor doorgaand verkeer.
 • Andreas Hagedoorn

  4 weken geleden
  Veel geld voor een prestigeproject. Ik snap het wel: de entree van Zwolle. Dat zou zichzelf moeten terugverdienen, alleen de BTW en inkomsten gaan terug naar de staat. Dat komt niet direct bij de gemeente. Onroerendgoedbelasting, riool, reiniging en afvalstoffenheffing daarentegen... gaan dan omhoog? En hoe zit het met jeugdzorg? Gaat prima?
 1. Vernieuwd stationsplein in Zwolle oogst waardering: ‘veel publieksvriendelijker zonder die ronkende bussen’
  PREMIUM

  Vernieuwd stations­plein in Zwolle oogst waardering: ‘veel publieks­vrien­de­lij­ker zonder die ronkende bussen’

  De grote opknapbeurt van het stationsplein in Zwolle zit erop, vrijdag werd het plein met ondergrondse fietsenstalling officieel geopend. Gisteren en vandaag wordt dat gevierd met belangstellenden, die gratis een rondje in het tijdelijke reuzenrad mogen maken. Het echtpaar Cor (80) en Greet (75) Houtman is speciaal naar het station gekomen om te zien hoe het geworden is. ,,Buitengewoon mooi, hier schrijf je geschiedenis mee’’, oordeelt Cor.