Volledig scherm
Hulpverleners op de plek van het ongeval op de kruising Elburgerweg en Biddingringweg in Dronten © Ginopress/Jeffrey Korte

Gemist? 87-jarige komt om bij ongeval. En: wiet moet weg in Hasselt, ‘drama voor mijn zieke vrouw’

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van vrijdag 16 augustus. 

WAPEN
Heel even gloorde er hoop dat de moord op het echtpaar Vis uit Vollenhove na bijna tien jaar opgelost zou kunnen worden. Magneetvissers haalden in de haven van Vollenhove een geladen 9mm-wapen boven water. Het moordwapen? Uit politieonderzoek blijkt nu dat het pistool niet is gebruikt bij een misdrijf. Nabestaanden reageren teleurgesteld.

DODELIJK ONGEVAL
De 87-jarige vrouw die gisteravond om het leven kwam bij een ongeluk op de kruising van de Elburgerweg met de Biddingringweg, komt uit Dronten. Ze was de bestuurder van één van de twee auto’s die met elkaar in botsing kwamen. 

VOOR DE BAKKER
De twaalf winkels van Bakkerij van der Wal Jolink in Apeldoorn en omstreken, zijn volgende week gewoon open. Alleen bij aanstaande vrijdag (23 augustus-red) zet curator Bert Jansen nog enkele vraagtekens. ,,Dan hebben we afspraken met het UWV, als gevolg daarvan zullen waarschijnlijk enkele winkels dicht zijn. Welke? Dat weet ik nog niet. Daarover verwacht ik de loop van komende week meer duidelijkheid.

CLIPS
Dzanar Abbas-Zade maakt videoclips, visuals en achtergronden bij optredens en albumcovers voor internationale topartiesten als Chris Brown en Sam Feldt. Miljoenen mensen bekijken de creaties van de 32-jarige art-director uit Hardenberg. Hij ontwerpt vaak op zijn werkplaats in Zwolle.

GERUILD
Maar weinig Nederlanders kunnen zeggen dat ze ooit tegen Diego Maradona hebben gevoetbald, de Argentijnse voetbalvedette over wie momenteel een documentaire in de bioscopen draait. Zwollenaar Jan Verheijen had dat geluk wel. Op 10 januari 1982 speelde hij in Hongkong met Seiko een oefenduel tegen het Boca Juniors van ‘Pluisje’. ,,Ik kreeg na afloop zijn shirt, maar waar die nu is?”

WIET WEG
Naast een moestuintje hebben Jan (73) en Jannie (68) van Raalte in hun tuin in Hasselt twee wietplanten staan. Jan gebruikt de plant om wietolie te maken zodat Jannie minder huidklachten heeft, maar door een anonieme melding dreigt de politie de planten zaterdag weg te halen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle