Volledig scherm
Betty Aanstoot in haar Bed and Breakfast in Zutphen. © Arjan Gotink

Gemist? Airbnb schiet in Oost-Nederland de lucht in. En: handgranaat aan deur op Urk

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 17 juni.

AIRBNB
In vergelijking met Amsterdam is het nog klein bier, maar de populariteit van online platforms als Airbnb en Homeaway ondergaat in delen van Oost-Nederland een forse groeispurt. In dit deel van het land doen aanbieders vooral in Apeldoorn en de Regio Zwolle goede zaken met verhuur van huizen en appartementen.

EXPLOSIEF
Een handgranaat is vanmorgen gevonden in een plastic tas aan de deur van een bedrijf op Urk. Het explosief bij het bedrijf PetsFish is door de Explosieven Opruimingsdienst onschadelijk gemaakt. Dat meldt de politie. Eigenaar Gerrit Bakker van PetsFish is verbaasd: ,,We hebben geen vijanden’’, reageerde hij aanvankelijk. Later ontstond er verwarring: de plastic tas zou eerst bij zijn buurman aan de deur hebben gehangen. 

HALIL EROL
Een 40-jarige vrouw uit Haarlem is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brute moord op vader Halil Erol uit Steenwijk. Ze is de tweede verdachte in deze moordzaak. Volgens bronnen gaat het om de ex-vrouw van Erol. Vrijdag werd ook al een verdachte aangehouden: Matthias M. uit Meppel. Die moet nog zeker 14 dagen langer vast blijven zitten, werd maandag bekend.  

MES
Spijt, heel veel spijt, heeft de 42-jarige M.F. dat hij op 30 januari in zijn woonplaats Dedemsvaart een groep jongeren met een mes bedreigde en een 16-jarige jongen aan zijn haar trok en het mes op het hoofd zette. Onder invloed van drank ging hij compleet door het lint nadat hij en zijn partner weken achtereen door de groep zou zijn geterroriseerd.

TAXICHAUFFEUR
Werken zit er voorlopig nog niet in voor de 38-jarige taxichauffeur die vorige week zondag in hartje Beekbergen door een agressieve klant vier keer in zijn rechterarm werd gestoken. ,,Hij kan zijn arm nauwelijks bewegen en slaapt nog steeds slecht”, vertelt zijn baas, Shekib Esmat.

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG - OMMETJE
De gemeente Deventer keert zich tegen de dreigende sluiting van twee onbewaakte spoorwegovergangen in Diepenveen. De spoorpassages zijn onderdeel van een populair ommetje voor wandelaars en mountainbikers en verbinden de landgoederen Nieuw- en Oud-Rande.

  1. ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks
    PREMIUM

    ‘Hij kerfde zijn naam in haar buik’: man uit Zwolle in cel voor aanbieden vriendin voor seks

    Maandenlang zou een 26-jarige Zwolse als prostituee zijn aangeboden in een kelderbox in de binnenstad. Wie het nummer bij de seksadvertentie belde, kreeg haar vriend Sebu M. (37) aan de lijn. Dat ze ‘van hem’ was maakte M. duidelijk door zijn naam in haar buik te kerven. Zelf ontkent de man in alle toonaarden. Ja, hij sloeg haar eens uit woede. Justitie zit enorm met de zaak in de maag, bleek gisteren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle