De Zwolse stalker valt Anna al jaren lastig.
Volledig scherm
De Zwolse stalker valt Anna al jaren lastig. © Janneke de Jonge

Gemist? Anna wordt al sinds haar negende gestalkt door een man uit Zwolle

Een man uit Zwolle valt Anna (17) uit Zuidlaren al jaren lastig. Het begint op een camping in Hardenberg, waar hij verliefd op haar wordt. Zij is dan pas negen jaar. Niets helpt om de stalker te stoppen. ,,Overal waar ik ben, kijk ik achterom. Ik ben bang dat hij mij ergens in de bosjes staat op te wachten of dat hij mijn vader iets aandoet.”

Dit is een van de opmerkelijkste verhalen van de afgelopen week op onze site. Een overzicht van nog meer opvallende artikelen die u misschien gemist hebt:

Brandende auto - Velen beschouwen hem als een held. Wesley Meijer (23) blijft er zelf nuchter onder, maar hij heeft waarschijnlijk een grote ramp voorkomen. Want de vrachtwagenchauffeur uit Musselkanaal duwt in zijn eentje een brandende auto weg bij een tankstation in Wezep. ,,Dat ding moest hier weg.’’

Zorgfraude - Apeldoorn strijdt om zo’n 800.000 euro aan belastinggeld na vermeende fraude. Een zorgbedrijf zou voor flinke bedragen gesjoemeld hebben: geen zorg leveren, wel declareren. De gemeente Apeldoorn gaat met buurgemeenten proberen 400.000 euro terug te halen. Op zijn beurt eist het bedrijf juist een - toevallig even groot - bedrag van de gemeenten, omdat die rekeningen niet betaald zouden hebben.

Bloed op de stam - Hennie Lubberts ziet opeens dat een boom vlakbij zijn huis in Deventer zwaar is toegetakeld. Er zijn hele repen bast verdwenen.  Eén plus één is voor de wakkere buurtbewoner twee: dit moet door een hond zijn gedaan. Ook met eerdere incidenten in Deventer in het achterhoofd. ,,De tandensporen zijn nog te zien. Als je goed kijkt, dan zie je het bloed op de stam zitten.”

Laatste der kleine boeren - Welke boer staat nog met een riek in de hand in zijn stal en voert zijn koeien met de hand? Wim Slots (63) dus, de laatste boer van de buurtschap Archem bij Ommen. ‘Ik ben zowat een attractie’, zegt hij. Want ieder jaar stoppen honderden kleine boeren zoals Wim, die niets moet hebben van ‘moderne fratsen’. ,,Die megastallen? Mij niet gezien.’’

Brandstichter opgepakt - Meerdere heidebranden op de Veluwe bij Epe zijn ‘zeer waarschijnlijk’ aangestoken. Een man is opgepakt, bevestigt de politie. De brandweer rukte met groot materieel uit, want de heide stond op meerdere plekken in brand. Boven de Veluwe waaierden dikke rookwolken uit.

In samenwerking met indebuurt Zwolle