Volledig scherm
Het 6-jarige meisje dat woensdag op een grasveld in Kampen onder een grasmaaier kwam, ligt nog altijd ernstig gewond in het ziekenhuis. © GinoPress B.V.

Gemist? Bijwerkingen door medicijnentekort en 6-jarige nog zwaargewond na grasmaaierdrama

JOUW REGIONIEUWS GEMIST?Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 13 september.

Medicijnentekort - Mensen in Overijssel en Gelderland met simpele huid- en ooginfecties krijgen een zwaardere behandeling dan nodig door het medicijnentekort. Het gevolg is een grotere kans op bijwerkingen als misselijkheid en diarree.

Nieuwe verdachte - De politie heeft een tweede verdachte gearresteerd in de zaak rondom de gewelddadige dood van Deniz Guldogdu uit Zwolle. Het gaat om een 34-jarige man uit IJsselmuiden. Het slachtoffer, vader van meerdere kinderen, werd in februari van dit jaar dood gevonden in het huis van Mark de G., volgens justitie de hoofdverdachte in deze zaak. Guldogdu was in stukken gesneden.

Vermiste Deventenaar - Ook na meer dan twee weken ontbreekt nog elke spoor van de vermiste Deventenaar Elroy Hamersma (38). Bekenden en de politie maken zich grote zorgen.

Drama met grasmaaier - Het 6-jarige meisje dat woensdag op een grasveld in Kampen onder een grasmaaier kwam, ligt nog altijd ernstig gewond in het ziekenhuis. De man die de grasmaaier bestuurde blijft nog verdachte. Burgemeester Koelewijn stelt dat er geen regels zijn voor grasmaaien op plekken waar veel kinderen zijn, zoals scholen.

Seksuele terreur - Een Apeldoornse moeder onderwierp zich vorig jaar acht maanden lang aan de sadistische seksuele terreur van Aschwin van G. (25 uit Eindhoven. Vandaag stond hij voor de rechter. De officier van justitie stelde nog niet vaak zo'n huiveringwekkende zaak voor handen te hebben gehad.

Helikopters Defensie - Defensie gaat aan 37 mensen schadevergoedingen betalen naar aanleiding van de laagvliegoefening met legerhelikopters, die Defensie in februari hield boven Oost-Nederland. Dat is vandaag bekend geworden. 5 schadeclaims zijn nog in behandeling.

Premium-verhaal van de dag

Dakloze Danny - Een simpele kamer waarin ook plek is voor zijn maatje, hond Rocky. Daar hoopt de dakloze Danny op, die een week geleden een tent opzette op een braakliggend terrein op De Mars in Zutphen.

Volledig scherm
Hond Rocky kijkt toe hoe baasje Danny Siemes zijn kapotte tentje opruimt. © Rudi Hofman

In samenwerking met indebuurt Zwolle