Volledig scherm
De zwaar gehavende auto. © de Stentor

Gemist? Celstraf voor doodrijder. En hoe een klein dorp groot kan zijn: 80.000 euro voor zieke Cynthia

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van dinsdag 10 december.

MIS
Op de A28 bij Zwolle is vanochtend een ongeluk gebeurd. Op de snelweg van Zwolle richting Groningen ging het vroeg mis, waardoor twee rijstroken meer dan een uur waren afgesloten. Omstreeks 09.30 uur was de weg weer vrij.

RAMKOERS
Lelystad Airport ontkomt er niet aan om de poorten open te zetten voor prijsvechters. Dat wordt door minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) nu voor het eerst bevestigd. Daarmee koerst ze af op een botsing met de Tweede Kamer, die hier fel tegen is.

SPOORLOOS
Niels Brunink uit Ommen is al twee dagen spoorloos. De Ommenaar liep zondag weg uit het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De politie maakt zich zorgen om de man.

BANEN WEG
The Learning Network, tot twee jaar geleden actief onder de naam Van Dijk Educatie, schrapt zestig banen. De schoolboekenleverancier, met vestigingen in Kampen, Emmen, Amsterdam en België, doet dit naar eigen zeggen vanwege een lagere omzet door de digitalisering van het onderwijs.

CEL IN
Een 34-jarige man uit Litouwen die op 31 mei dit jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de N377 bij Balkbrug moet de cel in. De rechtbank in Zwolle veroordeelde hem dinsdagmiddag tot 4,5 jaar gevangenisstraf. Ook mag hij vijf jaar niet autorijden.

VUIST
Ouders met kinderen op de Hoenderloo Groep richten een belangengroep op. Doel is gezamenlijk op te treden richting politiek en Pluryn, eigenaar van de Hoenderloo Groep. ,,Samen hebben we meer kans van slagen.”

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG
Honderden mensen uit Gorssel en omgeving hebben in amper 2 maanden tijd bijna 80.000 euro ingezameld om hun ernstig zieke dorpsgenoot Cynthia Holtkuile te helpen om haar innovatieve behandeling tegen multiple sclerose te financieren. ,,We zijn overdonderd, maar voelen ons soms ook bezwaard.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle